Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (20/07- 23/07)

Αφιερώματα σε εξαιρετικούς καλλιτέχνες και ποικίλες μίξεις ειδών και μουσικών για μοναδικές μουσικές εμπειρίες έρχονται αυτή την εβδομάδα.

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (20/07- 23/07)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo και την παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio διανύει αισίως τον έβδομο μήνα μετάδοσής του. Αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινής ζωής, ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός χτυπά στους παλμούς της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους ρυθμούς των νέων, φρέσκων καλλιτεχνών που μας δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια. 250 διαφορετικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν το στούντιο της Στέγης για να χαρίσουν στους ακροατές τους υπέρτατες εκπομπές, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλομορφία. Το στούντιο έχει επίσης φιλοξενήσει guests από 30 χώρες, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα και την Μεσόγειο με τον υπόλοιπο κόσμο. Το Movement Radio παρουσιάζει προτάσεις εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε αυτή την εβδομάδα και μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του, προτείνει επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας για να τις (ξανά)ακούσετε.

5 εκπομπές για αυτή την εβδομάδα

Tangal Beatz | Τετάρτη 21 Ιουλίου, 4-5 μ.μ. Η έδρα του Τυνήσιου Dj βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Ο Tangal Beatz ειδικεύεται σε είδη όπως afrobeat, Κονγκολέζικη ρούμπα και ήχους Cape Verdean. Aυτή την Τετάρτη, θα χαρίσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο Κονγκολέζικο συγκρότημα Choc Stars, το οποίο ιδρύθηκε το 1983 και επικεντρώνεται στο χορευτικό είδος «soukous». Whystine |Τετάρτη 21 Ιουλίου, 6-7 μ.μ. Πειραματικός ηλεκτρονικός μουσικός, ο Whystine μιξάρει διαφορετικά είδη μεταξύ τους θέλοντας να παρέχει στον ακροατή μια μοναδική ακουστική εμπειρία. Το πιο αντισυμβατικό μιξ του θα το παρουσιάσει την Τετάρτη μέσα από τον σταθμό του Movement Radio, όπου έχει συνδέσει την ονειρική, υπναγωγική pop με την την πειραματική hip hop και r&b. Poor J’ Darr | Πέμπτη 22 Ιουλίου, 6-7 μ.μ. Ο πολύ φιλόδοξος, ανερχόμενος ηλεκτρονικός μουσικός Poor J’ Darr, συνεχίζει με χορευτικούς τόνους και κίνηση διατηρώντας groove και μπάσες συχνότητες, παίζοντας επιλογές από ένα μιξ ειδών από garage, bass και grime μουσικές. Αντρέας Ρ. Κασσάπης | Πέμπτη 22 Ιουλίου, 7-8 μ.μ. Με καλλιτεχνική φλέβα εκ φύσεως, ο Αντρέας Κασσάπης χαρακτηρίζεται ως ζωγράφος, καθηγητής εικαστικών, συγγραφέας και soundscape καλλιτέχνης. Κάθε του εκπομπή είναι πιο μοναδική από την προηγούμενη καθώς εμβαθύνει και μας ταξιδεύει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια του μουσικού κόσμου, εκεί που η μελαγχολία, το γκρίζο και το άπιαστο του ονείρου βρίσκονται στο απόγειό τους. Haunted Dancehall | Παρασκευή 23 Ιουλίου, 5-6 μ.μ. Ο ιδρυτής και Dj του Random Access Radio, Haunted Dancehall, παρουσιάζει στο επεισόδιο της Παρασκευής επιλογές από dub, reggae και dancehall, κρατώντας τους ρυθμούς σε κατάσταση ζεν, μοιράζοντας vibes χαλαρότητας και ηρεμίας.

Ακούστε επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

Panos Hanjaras – Love Had A Compass O καθηγητής Οικονομικών και μεγάλος λάτρης της μουσικής, μας ξεναγεί σε άγνωστους και κρυφούς τόπους, εκεί όπου κυριαρχούν τα πνεύματα, τα τελετουργικά και ο μυστικισμός. Οι επιλογές του σχοινοβατούν από την Alice Coltrane και τον Pharoah Sanders, στον Jefre-Cantu Ledesma και τον Huerco S. Yannis-Orestis Papadimitriou – The Archipelago feat. Kajri Jain – Vernacular Capitalism And The Statues Of India O freelance δημοσιογράφος Γιάννης – Ορέστης Παπαδημητρίου υποδέχεται στην εκπομπή του την καλεσμένη του Kajri Jain, η οποία απασχολείται ως καθηγήτρια στο Τορόντο και ανοίγουν συζήτηση για τα αγάλματα της Ινδίας, τη σύνδεση πολιτικής και αισθητικής αλλά και τη συνάντηση θρησκείας και κοσμικότητας μετά το μοντερνισμό. Entropia Records – When Friends Come Together To Entropia Records είναι ένα κατάστημα βινυλίων βασισμένο στην Αθήνα που λειτουργεί από δύο φίλους και συλλέκτες βινυλίων. Οι δύο φίλοι παρουσιάζουν ένα μονόωρο αφιέρωμα στην μουσική των νησιών του Αιγαίου, η οποία αποσπάται από την σειρά βινυλίων του μουσικολόγου Σίμονα Καρρά. ΑΣΤΥΤΕΚΚ – The Trip We Never Took O Αθηναίος παραγωγός ΑΣΤΥΤΕΚΚ παίζει μια playlist γεμάτη με ήχους ambient, IDM και πειραματισμούς από την μουσική παραγωγή των Amon Tobin, Mica Levi, Plastikman κ.α. Runner – 237 Session Ep. 5 Για την τελευταία εκπομπή της φετινής σεζόν, ο Dj Runner έχει ετοιμάσει μια playlist κομμένη και ραμμένη για το αγαπημένο του Λονδίνο, για μια βόλτα από τα πάρκα του μέχρι τα πιο απομονωμένα μέρη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.