Άρση περιορισμών: Ελεύθερες και χωρίς μάσκες μετακινήσεις, πιο χαλαρά μέτρα σε πλαζ και εστίαση

Δείτε όσα ανακοινώθηκαν και από πότε ξεκινούν να εφαρμόζονται.

Άρση περιορισμών: Ελεύθερες και χωρίς μάσκες μετακινήσεις, πιο χαλαρά μέτρα σε πλαζ και εστίαση

Ανακουφιστικές οι ανακοινώσεις της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία την Τετάρτη 23 Ιουνίου, καθώς περιοριστικά μέτρα τα οποία ήταν για μήνες μέρος της καθημερινότητάς μας παύουν να ισχύουν. Λόγω της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και δη στους κρίσιμους δείκτες διαγνώσεων και θανάτων, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων εξέτασε επισταμένα το θέμα της χρήσης μάσκας, η οποία ναι μεν παραμένει το κύριο εργαλείο μας έναντι της διασποράς αλλά η χρήση της σε δημόσιους χώρους –δεδομένης της αυξανόμενης εμβολιαστικής κάλυψης (7 εκατ. έως σήμερα), του καλού καιρού και του εισερχόμενου τουρισμού– καθίσταται προαιρετική σε πολλές περιπτώσεις.

Ακολουθώντας της οδηγίες της επιτροπής, η κυβέρνηση ανακοίνωση μια σειρά άρσεων στα περιοριστικά μέτρα. Πρώτον και σημαντικότερον, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους χωρίς συνωστισμό δεν είναι πλέον υποχρεωτική. Παραμένει, ωστόσο, επιβεβλημένη σε κλειστούς δημόσιους χώρους καθώς και όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή. Η συγκεκριμένη απόφαση ξεκινά να εφαρμόζεται από την Πέμπτη 24 Ιουνίου το πρωί, ενώ τα υπόλοιπα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων πρόκειται να εφαρμοστούν από αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Έτσι, από την Δευτέρα 28 Ιουνίου, καταργείται το ωράριο στις μετακινήσεις. Επίσης, οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι των γυμναστηρίων με πιστοποιητικό εμβολιασμού (δεκαπέντε τουλάχιστον ημερών) δεν καλούνται να κάνουν εβδομαδιαίο self-test για την προσέλευση τους στο χώρο εργασίας ή εκγύμνασης αντίστοιχα.

Σε πιο χαλαρά μέτρα προσαρμόζονται τα πρωτόκολλα λειτουργίας σε πλαζ και εστίαση, καθώς όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, επιτρέπονται πλέον 120 άτομα ανά 1000 τ.μ. οργανωμένης παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο, ενώ όσον αφορά την δεύτερη, ο επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων ανά τραπέζι αυξάνεται από τα 6 στα 10 άτομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ένα παιχνίδι τέχνης, design και ιστορίας στην καρδιά της Αθήνας

Χιούμορ και ευρηματικότητα συμπορεύονται με σύμβολα της ιστορίας και της popular κουλτούρας στην καρδιά της Αθήνας.

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.