Ανοίγει το λιανεμπόριο – Χωρίς ραντεβού, με SMS και μεγάλη προσοχή

Δείτε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ανοίγει το λιανεμπόριο – Χωρίς ραντεβού, με SMS και μεγάλη προσοχή

Έκκληση για μια «συμφωνία ευθύνης» μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, πολιτών και κράτους έκανε η κυβέρνηση, διά στόματος του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία ανέλυσε τα βήματα σταδιακού ανοίγματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα έδρανα της Βουλής λίγο νωρίτερα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας αποδείχθηκαν αισιόδοξα, σε σύγκριση με τα διεθνή δεδομένα, γεγονός που έδωσε το περιθώριο για την ανάσα στο λιανεμπόριο.

Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγουν όλα τα καταστήματα, με προαιρετικό ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ για την επίσκεψη των καταναλωτών σε αυτά δεν θα απαιτείται ραντεβού, όπως είχε ακουστεί. Φυσικά, ισχύει ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25τ.μ. καταστήματος. Το μήνυμα στο 13033 είτε η συμπλήρωση της γραπτής φόρμας με τον κωδικό 2, που χρησιμοποιείται για την μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών (σούπερ μάρκετ), θα έχει πλέον διευρυμένη χρήση, καλύπτοντας κάθε μετακίνηση προς ανοιχτό κατάστημα. Ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να διατηρήσει το μήνυμα στο κινητό του (ή τη φόρμα συμπλήρωσης με αναγραφόμενη ώρα) ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση ελέγχου, διότι η διάρκεια ισχύος κάθε βεβαίωσης είναι δύο ώρες. Εξαίρεση αποτελούν οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες ξεκινάει ξανά η μέθοδος του click away.

Επίσης επιστρέφει σε λειτουργία η παροχή υπηρεσιών που αφορούν δραστηριότητες κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ, προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά μόνο με ραντεβού. Ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και οι αποστάσεις σε κάθε περίσταση. Προς το παρόν, το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης παραμένει στα τριακόσια ευρώ κι αναμένεται να επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.