Live A Legacy: Νέες καταξιωμένες γυναίκες λένε τις ιστορίες τους και εμπνέουν

Η πρωτοβουλία που ενισχύει την γυναικεία επιχειρηματικότητα έρχεται διαδικτυακά.

Live A Legacy: Νέες καταξιωμένες γυναίκες λένε τις ιστορίες τους και εμπνέουν

Διπλάσιες ήταν πέρσι οι συμμετοχές κι ακόμη περισσότερες αναμένονται να είναι φέτος στην εκδήλωση Live A Legacy, η οποία δεν πτοείται απ’ το χτύπημα της πανδημίας και σημειώνει το τρίτο ετήσιο ραντεβού της διαδικτυακά με ένα διήμερο inspirational ομιλιών, αντί του μονοήμερου που είχαμε συνηθίσει. Πρόκειται για μια σύμπραξη της Mastercard και του Women On Top με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας στο εργασιακό της περιβάλλον. Μια πρωτοβουλία που δίνει φωνή σε ιστορίες που αξίζει να ακουστούν, δικτυώνει κι υποστηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες στο ξεκίνημα της καριέρας τους με προγράμματα υποτροφιών.

Με αυτή τη φιλοσοφία συνεχίζει και φέτος το έργο του Live A Legacy, οπότε κάντε μια βόλτα στην πλατφόρμα της εκδήλωσης στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Το διήμερο ομιλιών χωρίζεται θεματικά και παρουσιάζεται από την Λυδία Παπαϊωάννου. Έτσι, το Σάββατο (12 μ.) ακούμε «Powerful Stories», ιστορίες δηλαδή γυναικών που ξεπέρασαν τα (κοινωνικά και προσωπικά) εμπόδια χαράσσοντας τη δική τους επιτυχημένη πορεία, όπως η επιμελήτρια-ερευνήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καίμπριτζ Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα αλλά και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου, μεταξύ άλλων.

Την Κυριακή (12 μ.) σειρά έχει η θεματική «Changemaking», η οποία μας συστήνει ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για να φτιάξουν έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο, δίνοντας και σ’ εμάς έμπνευση πως καμία αλλαγή δεν είναι ακατόρθωτη. Η Μελίνα Ταπραντζή (ιδρύτρια του Wise Greece), η Μυρτώ Λεγάκη (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness και Ιδρύτρια του κέντρου One Breath Mindfulness Center) αλλά και επιτυχημένοι επαγγελματίες (άνδρες και γυναίκες) από τον κορμό της Mastercard και του Women On Top παίρνουν το λόγο. Η διήμερη εκδήλωση κλείνει με την Salah Goss (Global Markets Humanitarian & Development της Mastercard), μια γυναίκα με αξιοπρόσεκτη πορεία σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές καθώς και την πρωτοβουλία Live A Legacy θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.

Ο Βαλέριος Καλούτσης προσεγγίζει το πρόβλημα της "Επικοινωνίας" στην a.antonopoulou.art

Πρόκειται για την δεύτερη έκθεση του καλλιτέχνη που διοργανώνει η γκαλερί.