Live A Legacy: Νέες καταξιωμένες γυναίκες λένε τις ιστορίες τους και εμπνέουν

Η πρωτοβουλία που ενισχύει την γυναικεία επιχειρηματικότητα έρχεται διαδικτυακά.

Live A Legacy: Νέες καταξιωμένες γυναίκες λένε τις ιστορίες τους και εμπνέουν

Διπλάσιες ήταν πέρσι οι συμμετοχές κι ακόμη περισσότερες αναμένονται να είναι φέτος στην εκδήλωση Live A Legacy, η οποία δεν πτοείται απ’ το χτύπημα της πανδημίας και σημειώνει το τρίτο ετήσιο ραντεβού της διαδικτυακά με ένα διήμερο inspirational ομιλιών, αντί του μονοήμερου που είχαμε συνηθίσει. Πρόκειται για μια σύμπραξη της Mastercard και του Women On Top με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας στο εργασιακό της περιβάλλον. Μια πρωτοβουλία που δίνει φωνή σε ιστορίες που αξίζει να ακουστούν, δικτυώνει κι υποστηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες στο ξεκίνημα της καριέρας τους με προγράμματα υποτροφιών.

Με αυτή τη φιλοσοφία συνεχίζει και φέτος το έργο του Live A Legacy, οπότε κάντε μια βόλτα στην πλατφόρμα της εκδήλωσης στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Το διήμερο ομιλιών χωρίζεται θεματικά και παρουσιάζεται από την Λυδία Παπαϊωάννου. Έτσι, το Σάββατο (12 μ.) ακούμε «Powerful Stories», ιστορίες δηλαδή γυναικών που ξεπέρασαν τα (κοινωνικά και προσωπικά) εμπόδια χαράσσοντας τη δική τους επιτυχημένη πορεία, όπως η επιμελήτρια-ερευνήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καίμπριτζ Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα αλλά και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου, μεταξύ άλλων.

Την Κυριακή (12 μ.) σειρά έχει η θεματική «Changemaking», η οποία μας συστήνει ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για να φτιάξουν έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο, δίνοντας και σ’ εμάς έμπνευση πως καμία αλλαγή δεν είναι ακατόρθωτη. Η Μελίνα Ταπραντζή (ιδρύτρια του Wise Greece), η Μυρτώ Λεγάκη (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness και Ιδρύτρια του κέντρου One Breath Mindfulness Center) αλλά και επιτυχημένοι επαγγελματίες (άνδρες και γυναίκες) από τον κορμό της Mastercard και του Women On Top παίρνουν το λόγο. Η διήμερη εκδήλωση κλείνει με την Salah Goss (Global Markets Humanitarian & Development της Mastercard), μια γυναίκα με αξιοπρόσεκτη πορεία σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές καθώς και την πρωτοβουλία Live A Legacy θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.