Η οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη φιλοξενεί «Τα Αφαία» του Βασίλη Σαλπιστή

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος και η Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζουν την performance του Βασίλη Σαλπιστή, «Τα Αφαία» στην οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα.

Η οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη φιλοξενεί «Τα Αφαία» του Βασίλη Σαλπιστή

Την performance του «Τα Αφαία» θα παρουσιάσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Βασίλης Σαλπιστής στην οικία-εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα το διήμερο 7-8/8. Πρόκειται για μια παραγωγή της Αίθουσας Τέχνης Καππάτος και της Πολιτιστικής Εταιρείας «Πάνθεον», σε συνεργασία με την Εταιρεία Έρευνας Μελέτης και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – «Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης». Η παράσταση αποτελεί τον πρόλογο του Διεθνούς Φεστιβάλ Performance της Αίγινας που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2021, ενώ οι επισκέπτες του νησιού, για εκείνο το διήμερο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «Τα Αφαία» του Βασίλη Σαλπιστή να σηκώνουν την αυλαία.

Πιο συγκεκριμένα, το επικείμενο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια μείξη από ζωντανές καλλιτεχνικές δράσεις και performances που θα παρουσιαστούν παράλληλα και με άλλες εικαστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις και παραστάσεις. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προέρχονται κυρίως από τον χώρο των εικαστικών τεχνών καθώς και του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Αυτή η νέα διοργάνωση γύρω από την τέχνη της performance στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική και να ανοίξει τη σύγχρονη τέχνη στο κοινό και τους επισκέπτες της Αίγινας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.