Τα βιβλία που θα συνοδέψουν τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις

Διάβασμα στο κατάστρωμα, στην ξαπλώστρα και στην βεράντα… Προμηθευόμαστε τις καλύτερες pocket εκδόσεις για τις διακοπές, που θα κρατήσουν λογοτεχνική συντροφιά σε όλη την οικογένεια.

Τα βιβλία που θα συνοδέψουν τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις

Το πακετάρισμα των διακοπών ξεκινάει κάθε χρόνο με τα απαραίτητα: μαγιό για τις βουτιές, αντηλιακό για μαύρισμα με προστασία και ένα καλό βιβλίο για λογοτεχνικές αναζητήσεις δίπλα στη θάλασσα, στο κατάστρωμα ή στη βεράντα του εξοχικού. Είτε πρόκειται για τους μικρούς ταξιδιώτες, που θέλουν να εξιτάρουν τη δημιουργική τους φαντασία μέσα από τις σελίδες ή για όσους απολαμβάνουν ένα λογοτέχνημα για δυνατές συγκινήσεις μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για νέες προσθήκες στη βιβλιοθήκη μας. Φέτος για πρώτη φορά, μπορούμε να βρούμε όλη αυτή τη γκάμα βιβλίων στα καταστήματα Lidl Ελλάς, σε χαμηλές τιμές και εκδόσεις φιλικές για μεταφορά σε σακίδια και τσάντες παραλίας. Ετοιμαστείτε να συνοδέψουμε κάθε μικρή απόδραση με το κατάλληλο βιβλίο και να γεμίσουμε τις διακοπές με εξωτικές περιπέτειες.

Οι μικροί αναγνώστες από δύο ετών ανακαλύπτουν τις περιπέτειες του «Τίμου». Ο κουνελο-ήρωας περνάει τις διακοπές του όπως κάθε παιδί: επισκέπτεται «τον παππού και τη γιαγιά», κάνει βουτιές στη «θάλασσα» και γνωρίζει τα ζώα στο «αγρόκτημα». Χαρούμενα χρώματα και διδακτικές στιγμές γεμίζουν τα βιβλία του Εμανουέλ Μασονό, που θυμίζουν στα παιδιά τις δικές τους διακοπές και συνδυάζονται με δημιουργικές δραστηριότητες. Παράλληλα, οι δημοφιλείς ήρωες των disney παραμυθιών κρατούν συντροφιά στους βιβλιοφάγους κάθε ηλικίας: οι «Περιπέτειες με τον Μίκυ», «Περιπέτειες με τη Μίννι», «Λαίδη και Αλήτης», «Ψυχρά και Ανάποδα 2 (Το μεγάλο ταξίδι)», βάζουν τους αγαπημένους πρωταγωνιστές στη βαλίτσα και ζουν μαγευτικές εμπειρίες σε φανταστικούς κόσμους.

Τα θρίλερ μυστηρίου έχουν αποδειχθεί η νούμερο ένα επιλογή για τις αναγνώσεις του καλοκαιριού. Σπουδαίοι συγγραφείς της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας δημιουργούν ανατριχιαστικά μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις που μόνο οι έμπειροι ντετέκτιβ τους μπορούν να λύσουν. Γιο Νέσμπο, Καμίλα Λέκμπεργ, Ίαν Ράνκιν και Πολ Ωστέρ είναι μερικοί μόνο από τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί για τις συναρπαστικές σειρές μυστηρίου που διαβάζονται απνευστί, χάρη στη γρήγορη εξέλιξη και τις απρόσμενες ανατροπές που ξετυλλίγονται σε κάθε δεύτερη σελίδα. Ο αστυνομικός ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, ο επιθεωρητής Πάτρικ, ο απόστρατος Τζον Ρέμπους και ο συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου Ντανιέλ Κουίν προσπαθούν να ανακαλύψουν σίριαλ κίλερ που ζητούν εκδίκηση («Η δίψα»), μυστήρια που γυρίζουν πίσω στο χρόνο («Ο Φαροφύλακας»), φαμίλιες του υποκόσμου («Ακόμα και τα άγρια σκυλιά») κι έναν άντρα που θεωρείται νεκρός - ή μήπως δεν είναι («Η τριλογία της Νέας Υόρκης»);

Τα βιβλία που θα συνοδέψουν τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις - εικόνα 1

Τέλος, η συγγραφέας μυθιστορημάτων εποχής Μαίρη Κόντζογλου, περιπλανιέται παράλληλα με μεγάλους έρωτες, σε χρόνους που ο κόσμος συγκλονιζόταν: η ανταλλαγή των πληθυσµών το 1924 χωρίζει ένα ερωτευμένο ζευγάρι από την Καππαδοκία, των οποίων την ιστορία προσπαθεί να ανασυνθέσει η εγγονής της πρωταγωνίστριας («Τα Παλιά Ασήμια»), ενώ η Μυτιλήνη λίγο πριν την καταστροφή της Σμύρνης γίνεται το σκηνικό για τη γνωριμία δύο αταίριαστων κοινωνικά γυναικών, που χωρίς να το γνωρίζουν είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους («Άγνωστη χώρα»). Όλα τα λογοτεχνικά βιβλία ανήκουν στην πρακτική σειρά «Pocket» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα βιβλία εδώ

Παιδικά

Σειρά παιδικών βιβλίων «Ο Τίμος»: «Ο Τίμος στον παππού και στη γιαγιά», «Ο Τίμος στο αγρόκτημα», «Ο Τίμος πηγαίνει στη θάλασσα»
Σειρά παιδικών βιβλίων «Παιχνίδια για το καλοκαίρι»
Παιδικά βιβλία της Disney: «Περιπέτειες με τον Μίκυ», «Περιπέτειες με τη Μίννι», «Η Λαίδη και ο Αλήτης», «Ψυχρά και Ανάποδα 2 (Το μεγάλο ταξίδι)»

Ενηλίκων

«Η δίψα», Γιο Νέσμπο
«Αστυνομία», Γιο Νέσμπο
«Ο Χιονάνθρωπος», Γιο Νέσμπο
«Η μάγισσα», Καμίλα Λέκμπεργ
«Ο Φαντομάς», Γιο Νέσμπο
«Μια προσευχή για τα παλιά ασήμια», Μαίρη Κόντζογλου
«Τα παλιά ασήμια», Μαίρη Κόντζογλου
«Πέρα από τα παλιά ασήμια» , Μαίρη Κόντζογλου
«Ο Διάβολος μόνο ξέρει», Ίαν Ράνκιν
«Ακόμα και τα άγρια σκυλιά», Ίαν Ράνκιν
«Μάκβεθ», Γιο Νέσμπο
«Ο Γιος», Γιο Νέσμπο
«Ο Φαροφύλακας», Καμίλα Λέκμπεργ
«Άγγελος θανάτου», Καμίλα Λέκμπεργ
«Άγνωστη χώρα – Μεσημβρινοί της ζωής 1», Μαίρη Κόντζογλου
«Μεσονύκτιο – Μεσημβρινοί της ζωής 2», Μαίρη Κόντζογλου
«Κινέζικοι ψίθυροι», Αρν Νταλ
«Η Μαριονέτα», Ντάνιελ Κόουλ
«Σ’ άφησα», Κλερ Μάκιντος
«Η τριλογία της Νέας Υόρκης», Πολ Ωστέρ

Δείτε περισσότερα για τα βιβλία που είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Lild Ελλάς εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.