Η Παπαστράτος στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα: Δωρεά είκοσι ευέλικτων οχημάτων

Στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Παπαστράτος στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα: Δωρεά είκοσι ευέλικτων οχημάτων

Χαρούμενες τρομπέτες και τύμπανα ηχούσαν το πρωί της Παρασκευής (19/6) στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, παραδόθηκε η δωρεά της εταιρίας Παπαστράτος στο Πυροσβεστικό Σώμα: είκοσι τετρακίνητα οχήματα, πλέον σύγχρονα κι εξοπλισμένα, κατάλληλα για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

«Οι αρμοδιότητες του πυροσβεστικού σώματος, η φύση της αποστολής και η μορφή του έργου μας καθιστούν αναγκαίο τον κάθε μορφής μηχανολογικό εξοπλισμό, χωρίς τον οποίον δεν γίνεται να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συμβάντων», ανέφερε στην αρχή της τελετής ο αντιστράτηγος του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. Τα οχήματα που προστέθηκαν στις δυνάμεις της πυροσβεστικής από την δωρεά της Παπαστράτος (σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) αγγίζουν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ: πρόκειται για υδροφόρα μοντέλα, με δεξαμενή νερού εξακοσίων λίτρων και αυτόνομο αντλητικό συγκρότημα, τα οποία «πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με κύριο έργο την περιπολία εντός των δασικών εκτάσεων και την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, καθώς είναι οχήματα εκτός δρόμου, μικρά και ευέλικτα, ικανά να φτάσουν εκεί που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγαλύτερα», όπως εξήγησε ο αντιστράτηγος.

Η Παπαστράτος στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα: Δωρεά είκοσι ευέλικτων οχημάτων - εικόνα 1

«Σε κάθε κλήση που ανταποκρίνονται οι γυναίκες και οι άντρες του πυροσβεστικού σώματος σώζεται η ζωή μας και ό,τι την ορίζει», επεσήμανε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, «και το πράττουν γενναία, όχι από έλλειψη φόβου αλλά παρά την παρουσία αυτού· σήμερα υποκλινόμαστε στην αυταπάρνησή σας και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κι εμείς παρόντες με τον τρόπο μας». Τα οχήματα πρόκειται να κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα ανάλογα με τις ανάγκες των περιφερειακών διοικήσεων.

«Πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες πυρκαγιές, όμως φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ». Αναφορά έγινε και στην προηγούμενη δωρεά της Παπαστράτος στο κράτος, με τους πενήντα αναπνευστήρες που διατέθηκαν στις ΜΕΘ του ΕΣΥ πριν από λίγους μήνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γόνιμης σύμπλευσης του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο και με το εθελοντικό κίνημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «κάθε φορά που συμβαίνει αυτό κερδίζει η πατρίδα μας, κερδίζει όλη η κοινωνία».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.