Η Παπαστράτος στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα: Δωρεά είκοσι ευέλικτων οχημάτων

Στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Παπαστράτος στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα: Δωρεά είκοσι ευέλικτων οχημάτων

Χαρούμενες τρομπέτες και τύμπανα ηχούσαν το πρωί της Παρασκευής (19/6) στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, παραδόθηκε η δωρεά της εταιρίας Παπαστράτος στο Πυροσβεστικό Σώμα: είκοσι τετρακίνητα οχήματα, πλέον σύγχρονα κι εξοπλισμένα, κατάλληλα για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

«Οι αρμοδιότητες του πυροσβεστικού σώματος, η φύση της αποστολής και η μορφή του έργου μας καθιστούν αναγκαίο τον κάθε μορφής μηχανολογικό εξοπλισμό, χωρίς τον οποίον δεν γίνεται να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συμβάντων», ανέφερε στην αρχή της τελετής ο αντιστράτηγος του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. Τα οχήματα που προστέθηκαν στις δυνάμεις της πυροσβεστικής από την δωρεά της Παπαστράτος (σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) αγγίζουν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ: πρόκειται για υδροφόρα μοντέλα, με δεξαμενή νερού εξακοσίων λίτρων και αυτόνομο αντλητικό συγκρότημα, τα οποία «πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με κύριο έργο την περιπολία εντός των δασικών εκτάσεων και την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, καθώς είναι οχήματα εκτός δρόμου, μικρά και ευέλικτα, ικανά να φτάσουν εκεί που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγαλύτερα», όπως εξήγησε ο αντιστράτηγος.

Η Παπαστράτος στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα: Δωρεά είκοσι ευέλικτων οχημάτων - εικόνα 1

«Σε κάθε κλήση που ανταποκρίνονται οι γυναίκες και οι άντρες του πυροσβεστικού σώματος σώζεται η ζωή μας και ό,τι την ορίζει», επεσήμανε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, «και το πράττουν γενναία, όχι από έλλειψη φόβου αλλά παρά την παρουσία αυτού· σήμερα υποκλινόμαστε στην αυταπάρνησή σας και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κι εμείς παρόντες με τον τρόπο μας». Τα οχήματα πρόκειται να κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα ανάλογα με τις ανάγκες των περιφερειακών διοικήσεων.

«Πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες πυρκαγιές, όμως φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ». Αναφορά έγινε και στην προηγούμενη δωρεά της Παπαστράτος στο κράτος, με τους πενήντα αναπνευστήρες που διατέθηκαν στις ΜΕΘ του ΕΣΥ πριν από λίγους μήνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γόνιμης σύμπλευσης του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο και με το εθελοντικό κίνημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «κάθε φορά που συμβαίνει αυτό κερδίζει η πατρίδα μας, κερδίζει όλη η κοινωνία».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.