«Athens is Back»: Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων καλεί κάθε επιχειρηματία σε μια αλυσίδα στήριξης

Όλα τα μαγαζιά εστίασης, τα εμπορικά καταστήματα, οι κινηματογράφοι και οι χώροι πολιτισμού αγκαλιάζονται από την ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία άνοιξε για να προωθήσει τις υπηρεσίες και τις προσφορές τους.

«Athens is Back»: Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων καλεί κάθε επιχειρηματία σε μια αλυσίδα στήριξης

«Μία πόλη, εκατοντάδες επιλογές», είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ευρύτερη αγορά του κέντρου για τους καλοκαιρινούς μήνες, ύστερα από το πλήγμα της πανδημίας. Το «Athens is Back» είναι το όνομα της πλατφόρμας που μόλις ενεργοποιήθηκε, με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), η οποία θέλει να αγκαλιάσει κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στα επτά διαμερίσματα του δήμου –από το Εμπορικό Τρίγωνο μέχρι την Κυψέλη κι από απ’ τα Πετράλωνα μέχρι το Γουδί και το Παγκράτι–, όπως καφέ, μπαρ κι εστιατόρια, σινεμά, θέατρα ή χώρους πολιτισμού, αλλά και κάθε εμπορικό κατάστημα ή υπηρεσία, προβάλλοντας τη δράση τους.

Μοναδική προϋπόθεση είναι κάθε συνεργαζόμενος επιχειρηματίας να τρέχει μια (οποιαδήποτε) προσφορά: είτε έκπτωση επί τοις εκατό και happy hours, προσφορές ένα συν ένα ή οποιοδήποτε άλλο εκπτωτικό πακέτο για το κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η πλατφόρμα θα εμφανίζει όλες τις προσφορές/εκπτώσεις που είναι σε ισχύ, προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις και συνδέοντας τον κόσμο με τα κανάλια επικοινωνίας τους (ιστοσελίδες & social media), χωρίς κάποια χρηματική επιβάρυνση. Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής με τις βασικές πληροφορίες της επιχείρησης και της προσφοράς σας, σύντομα θα βρίσκεστε στη λίστα του «Athens is Back».

«Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθειά μας να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο κέντρο, να ζωντανέψει η αγορά της Αθήνας», εξηγεί ο συντονιστής του πρότζεκτ, Νίκος Μπάρλας, από πλευράς του ΕΑΤΑ. «Μαζί με τον μεγάλο αθηναϊκό περίπατο, που είναι το φλέγον θέμα των ημερών, θέλουμε να αναδείξουμε τη συνολική εμπειρία του να επισκέπτεται κάποιος το κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς μπορεί να περπατήσει ελεύθερα ή να κάνει ποδήλατο, να χαρεί τα μνημεία που πλέον συνδέονται σε μια διαδρομή, αλλά και να βγει για φαγητό, να πάει σινεμά ή να αγοράσει κάτι, χωρίς να χρειάζονται πολλά χρήματα».

Αρκετές επιχειρήσεις είχαν κατά νου το σενάριο των εκπτώσεων, προκειμένου να ενθαρρύνουν το συγκρατημένο αγοραστικό κοινό, οπότε τώρα βρέθηκε ο κατάλληλος δίαυλος για να τις επικοινωνήσουν. Πάνω από πενήντα επιχειρήσεις μετρά το «Athens is Back» από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις, ενώ είναι αξιοσημείωτη η ποικιλία που τις χαρακτηρίζει – μέχρι φαρμακεία, μαγαζιά με ποδήλατα αλλά και μαθήματα γιόγκα συμμετέχουν. «Φοβηθήκαμε μην διαμορφωθεί η γνωστή βαρύτητα σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ, αλλά το πρώτο δείγμα είναι πολύ ενθαρρυντικό», σχολιάζει ο Νίκος Μπάρλας, «ουσιαστικά στοχεύουμε σε όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας».

Σε αυτή τη φάση, γίνεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών για την πρωτοβουλία, τόσο από τα επίσημα κανάλια του Δήμου Αθηναίων όσο κι από τα κεντρικά των εμπορικών συλλόγων (Bareca, Athens Film Office και Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών). Ο χάρτης του «Athens is Back» θα είναι διαθέσιμος από την Παρασκευή 19 Ιουνίου με τις πρώτες επιχειρήσεις που συμμετέχουν κι έκτοτε η πλατφόρμα θα ενημερώνεται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2022

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.

Ένα μαρμάρινο πορτραίτο παιδιού από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, γιορτάζει την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής παρουσιάζοντας την άγνωστη "μαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης".

Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε κοσμεί τα Άνω Λαδάδικα

Η περιοχή Βαλαωρίτου αποκτά μια νέα τοιχογραφία με θέμα την εμβληματική ταινία "Cine Paradiso", η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.