Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένη είσοδος και παρουσιάσεις απ’ τους αρχαιολόγους

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που ετοιμάζει το μουσείο-κόσμημα για να γιορτάσει τα έντεκα χρόνια λειτουργίας.

Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης: Μειωμένη είσοδος και παρουσιάσεις απ’ τους αρχαιολόγους

Τα έντεκα χρόνια φτάνει φέτος το νούμερο ένα σε επισκεψιμότητα κι αξία μουσείο της πόλης, το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο –όπως απέδειξε πέρσι με το άνοιγμα της υπόγειας ανασκαφής– δεν επαναπαύεται στις δάφνες του αλλά συνεχώς ψάχνει το δρόμο του εκσυγχρονισμού, την ανάπτυξη της εκθεσιακής εμπειρίας, σύμφωνα με τις διεθνείς ανάγκες κι αναζητήσεις. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική προστασία των επισκεπτών, το μουσείο γιορτάζει το Σάββατο 20 Ιουνίου με διαφορετικές τιμές και νέες δράσεις.

Την ημέρα αυτή, η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους θα είναι μειωμένη (5 ευρώ) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ η περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», μια φωτογραφική αποτύπωση-φόρος τιμής για όσους εργάστηκαν στη συντήρηση των αρχαία κληροδοτημάτων του Ιερού Λόφου, συνεχίζεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα ξεκινούν οι εβδομαδιαίες παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του μουσείου, ακολουθώντας φυσικά τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα: χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών που διατίθενται δωρεάν από το μουσείου στους συμμετέχοντες, μέγιστος αριθμός δέκα συμμετεχόντων καθώς και αναγκαστική χρήση μάσκα από όλους, προσωπικό κι επισκέπτες (κάθε επισκέπτες καλείται να μεριμνήσει για τη δική του μάσκα). Τρεις θεματικές παρουσιάσεις ξεκινούν από την γενέθλια εορτή:

«Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου – ένα αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας από χρυσό κι ελεφαντόδοντο, με μύθους, αλληγορίες και πολλές περιπέτειες να κρύβονται στις πτυχώσεις του. Κάθε Παρασκευή (1 μ.μ.). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10.
«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο», στον οποίο οι επισκέπτες περιδιαβαίνουν το βράδυ τις αίθουσες του μουσείου, κάνουν απρόβλεπτους σταθμούς σε γλυπτικές λεπτομέρειες κι εκθέματα που δεν είναι τόσο γνωστά, ανοίγοντας ποικίλες συζητήσεις. Κάθε Παρασκευή (8 μ.μ.). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10.
«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» είναι ο τρόπος για να γνωρίσετε την αρχαιολογική ανασκαφή στη βάση του μουσείου, να βαδίσετε βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, στα σπίτια, στις αυλές, στα πηγάδια και στα ιδιωτικά λουτρά, ώστε να γνωρίσετε την αρχαία Αθήνα στην καθημερινότητά της. Κάθε Σάββατο και Κυριακή (1 μ.μ.). Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου €10 (εκτός από το εορταστικό Σάββατο, που θα είναι μειωμένο).

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.