Ανοίγουν ξανά Πεδίον του Άρεως, «Αντώνης Τρίτσης», Άλσος Φινοπούλου και Αττικό Άλσος

Εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει πάρκα και άλση που είναι στην αρμοδιότητά της.

Ανοίγουν ξανά Πεδίον του Άρεως, «Αντώνης Τρίτσης», Άλσος Φινοπούλου και Αττικό Άλσος

Στην περίοδο της απομόνωσης, τα μεγάλα πάρκα και άλση του κέντρου, δη το Πεδίον του Άρεως, έμοιαζαν με μικρούς παράδεισους στα μάτια των πολιτών, τα οποία έμεναν κλειδωμένα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η πιθανή διασπορά του ιού. Πλέον, μαζί με τις πρώτες άρσεις των μέτρων και δεδομένου ότι η κοινή γνώμη είναι σαφώς πιο ενημερωμένη και υπεύθυνη από την αρχή της πανδημίας, η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ανοίγει τις πόρτες στους χώρους πρασίνου που είναι στην αρμοδιότητά της, μεταξύ των οποίων το Πεδίον του Άρεως, το Πάκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», το Άλσος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.

«Στην παρούσα φάση γίνονται κρίσιμα βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μαζί με την ανακοίνωση του ανοίγματος, «στο σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε». Οι χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψης αλλά η προσοχή των επισκεπτών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους, οφείλουμε να κρατάμε απόσταση δύο μέτρων ανά άτομο και να αποφεύγουμε τις ώρες αιχμής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.

"Με το βλέμμα στην Ιαπωνία": Ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας από την Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καλεί επαγγελματίες εικαστικούς φωτογράφους να λάβουν συμμετοχή σε πρόγραμμα Ελληνο-ιαπωνικής καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.