«Οι πέτρες μιλούν»: H Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπράττουν ξανά για τον πολιτισμό

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται το θεατρικό δρώμενο που συνδυάζει τουρισμό και πολιτισμό μέσα από τη δραματοποιημένη απαγγελία αποσπασμάτων σε διαφορετικές γλώσσες.

«Οι πέτρες μιλούν»: H Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπράττουν ξανά για τον πολιτισμό

Έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον εκφράζουν οι τουρίστες στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πάμπολλες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (με πρώτη την Ακρόπολη και το μουσείο της, έπειτα το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, το Νομισματικό και άλλα) – ποσοστό που κατέγραψε αύξηση 9,2% κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019. Αυτή την πολιτιστική αβάντα της πρωτεύουσας θέλησε να ενισχύσει το «Οι πέτρες μιλούν», η δράση που επιστρέφει για τρίτη χρονιά φέτος από την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ) και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Αυτή η δράση με τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, προσφέρει μία από τις πολύτιμες εμπειρίες που οραματίζεται ένας επισκέπτης ερχόμενος στην Αθήνα, κάτι από την αληθινή και αιώνια καρδιά της πόλης μας», σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς. Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο που συνδυάζει τουρισμό και πολιτισμό μέσα από τη δραματοποιημένη απαγγελία αποσπασμάτων σε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά. Στόχος η θετική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη και ταυτόχρονα η ανάδειξη της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Γραμματείας, μέσα από την απαγγελία σπουδαίων κειμένων, λόγων και έργων, μεγάλων φιλοσόφων, πολιτικών, τραγικών ποιητών (όπως αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη ή το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου και τον «Διγενή Ακρίτα»).

Η δράση παραμένει με ελεύθερη είσοδο και λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 11 το πρωί), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Στο χάρτη της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» είναι η Αρχαία Αγορά Στοά Αττάλου όλο το Σεπτέμβριο και το Μουσείο Ακρόπολης όλο τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

27/09/2022

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.

"Το χαρακτικό έργο" του Χρόνη Μπότσογλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί κατάλογος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αφιερωμένος στο έργο του καλλιτέχνη.

"Sheltered Gardens": Ένα καταφύγιο τέχνης στον άγνωστο στους πολλούς Βοτανικό Κήπο Διομήδους μας βγάζει από τα περιοριστικά πλαίσια της ταυτότητας

Μια υβριδική έκθεση σύγχρονης τέχνης από το PCAI επανασυστήνει τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο κοινό και αγκαλιάζει τα διάφορα φάσματα της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξετάζοντας το ζήτημα της ταυτότητας και της queer ύπαρξης.

"Ενισχύοντας τις πολιτιστικές συνεργασίες XR" στο Metalogues

Μια σειρά ξεχωριστών εικαστικών εμπειριών με το βλέμμα στο μέλλον.

"HYPARXIS": Φυσική και φιλοσοφία στη ζωγραφική του Jean Noel Chazelle

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στην S Art Gallery.

Η έκθεση "Φαληρόθεν. Ανάμεσα σε δύο κόσμους" αποκαλύπτει ψηφίδες του αρχαιολογικού παρελθόντος του Πειραιά

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου παρουσιάζονται στην περιοδική έκιθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.