«Οι πέτρες μιλούν»: H Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπράττουν ξανά για τον πολιτισμό

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται το θεατρικό δρώμενο που συνδυάζει τουρισμό και πολιτισμό μέσα από τη δραματοποιημένη απαγγελία αποσπασμάτων σε διαφορετικές γλώσσες.

«Οι πέτρες μιλούν»: H Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπράττουν ξανά για τον πολιτισμό

Έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον εκφράζουν οι τουρίστες στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πάμπολλες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (με πρώτη την Ακρόπολη και το μουσείο της, έπειτα το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, το Νομισματικό και άλλα) – ποσοστό που κατέγραψε αύξηση 9,2% κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019. Αυτή την πολιτιστική αβάντα της πρωτεύουσας θέλησε να ενισχύσει το «Οι πέτρες μιλούν», η δράση που επιστρέφει για τρίτη χρονιά φέτος από την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ) και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Αυτή η δράση με τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, προσφέρει μία από τις πολύτιμες εμπειρίες που οραματίζεται ένας επισκέπτης ερχόμενος στην Αθήνα, κάτι από την αληθινή και αιώνια καρδιά της πόλης μας», σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς. Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο που συνδυάζει τουρισμό και πολιτισμό μέσα από τη δραματοποιημένη απαγγελία αποσπασμάτων σε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά. Στόχος η θετική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη και ταυτόχρονα η ανάδειξη της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Γραμματείας, μέσα από την απαγγελία σπουδαίων κειμένων, λόγων και έργων, μεγάλων φιλοσόφων, πολιτικών, τραγικών ποιητών (όπως αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη ή το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου και τον «Διγενή Ακρίτα»).

Η δράση παραμένει με ελεύθερη είσοδο και λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 11 το πρωί), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Στο χάρτη της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» είναι η Αρχαία Αγορά Στοά Αττάλου όλο το Σεπτέμβριο και το Μουσείο Ακρόπολης όλο τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.