Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7)

Βραδιές τζαζ στο Ξέφωτο του πάρκου, αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη, σινεμά κάτω από τα αστέρια, θέατρο σκιών και πολλά ακόμα έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυτή τη βδομάδα .

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7)

Βραδιές τζαζ στο Ξέφωτο του πάρκου, αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη, σινεμά κάτω από τα αστέρια, θέατρο σκιών και πολλά ακόμα έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού –Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυτή τη βδομάδα.

#1 Τζαζ κάτω από τα αστέρια με Billy Pod

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7) - εικόνα 1

Ο Billy Pod (Βασίλης Ποδαράς) έρχεται αυτή την Παρασκευή στο ΚΠΙΣΝ και μας ταξιδεύει με μελωδίες τζαζ από το πρώτο του άλμπουμ «Drums To Heal Society», στο πλαίσιο της ενότητας Jazz Chronicles που διοργανώνει το Νιάρχος φέτος τον Ιούλιο. Ο Billy Pod ξεχωρίζει ως μουσικός για τον ιδιαίτερο ήχο του. Αναμειγνύει σύγχρονη τζαζ με pop-electronica, ροκ, αλλά και στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, δημιουργώντας έναν ήχο πολυμορφικό που αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη εμπειρία στη σύγχρονη κοινωνία.

iΠανοραμικά Σκαλιά | 19/7 | 9 μ.μ

Ο χορός αλλίως: από τον Αριστοφάνη στον Keith Haring

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7) - εικόνα 2

Ένα νέο εργαστήριο για παιδιά, από 8 έως 12 ετών, ξεκινάει στο Κέντρο Πολιτισμού –Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος, με θέμα τη χορευτική δημιουργία. Τα παιδιά κάθε φορά θα ασχολούνται με ένα διαφορετικό έργο, από τον Αριστοφάνη στα ρωσικά μπαλέτα και από τον Ντιαγκίλεφ έως τον Αμερικάνο εικαστικό Keith Haring. Το εργαστήριο ξεκινάει την Παρασκευή με το έργο του Αριστοφάνη, τις «Όρνιθες»: δύο φίλοι εγκαταλείπουν την Αθήνα για να βρουν μια νέα πολιτεία και ανακαλύπτουν Νεφελοκοκκυγία, τη χώρα των πουλιών. Οι μικροί δημιουργοί θα διαλέξουν έναν ηρώα-πουλί και με όχημα τη φαντασία τους θα το δημιουργήσουν από την αρχή.

iΠίδακες Νερού | 19/7| 6:30 μ.μ

#3 Συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7) - εικόνα 3

Το Σάββατο, το Ξέφωτο γεμίζει με τις μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σε μια συναυλία-αφιέρωμα για τον τραγουδοποιό που σημάδεψε τα καλύτερα χρόνια πολλών και διαφορετικών γενεών. Σε άκρως καλοκαιρινό κλίμα συμμετέχουν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Κηλαηδόνη και οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα.

iΞέφωτο| 20/7| 9 μ.μ

#4 Park Your Cinema Kids: Μπάμπι

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7) - εικόνα 4

Ο Μπάμπι, το μικρό ελαφάκι, μεγαλώνει μόνος του στο δάσος, με τη συντροφιά ενός φιλικού κουνελιού κι ενός κουναβιού που… δεν μυρίζει ακριβώς σαν λουλούδι. Αυτή την Κυριακή στα πλαίσια του Park your Cinema μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την κλασική παιδική ταινία σε ελληνική μεταγλώττιση. Η ταινία πέρα από το ότι αποτελεί μια τρυφερή ιστορία, έχει και ιστορική σημασία καθώς στην πρώτη παγκόσμια προβολή της υπήρξε τρομερή εισπρακτική αποτυχία, μιας και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεψε να φτάσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Προτάθηκε για τρία Όσκαρ (μουσικής, τραγουδιού και ήχου).

iΞέφωτο | 21/7 | 9μ.μ

#5 Ο Καραγκιόζης έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (19-25/7) - εικόνα 5

Δυο προσκυνητές, φορτωμένοι θησαυρούς, περνούν από την πόλη με προορισμό τον τάφο του Προφήτη, όμως το ήσυχο ταξίδι τους ανατρέπεται από μια σειρά γεγονότων και ο Καραγκιόζης δεν αργεί να εκτιμήσει την κατάσταση και να κινηθεί ανάλογα. Την παράσταση «Οι Τρεις Προσκυνητές» –μια από τις παλαιότερες κωμωδίες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών– ζωντανεύουν ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών. Θα μπορέσετε να την απολαύσετε αυτή τη Δευτέρα στο πλαίσιο του αφιερώματος του ΚΠΙΣΝ στον Καραγκιόζη.

iΠανοραμικά Σκαλιά | 22/07 | 9 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.