Η Στέγη στηρίζει το Athens Pride 2019

Το «Onassis Stegi Pride Week» καλεί  όλους εκείνους που παλεύουν καθημερινά για τα δικαιωμάτά τους σε μία σειρά δράσεων που αφιερώνονται στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Στέγη στηρίζει το Athens Pride 2019

Με σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» ,το 15ο Athens Pride γεμίζει ξανά την πλατεία και τους δρόμους του Συντάγματος στις 8 Ιουνίου και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στηρίζει για ακόμη μία χρονιά όσους διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ετοιμάζοντας μία σειρά δράσεων την εβδομάδα πριν από την επέτειο, με το «Onassis Stegi Pride Week».

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh, η δολοφονία του οποίου έχει πυροδοτήσει τη συζήτηση κατά της ομοφοβίας όσο ποτέ άλλοτε: από τις 31 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης προβάλλεται η ταινίας «Faster than Light» (Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen), στην οποία συμμετείχαν μέλη της LGBTQI+ κοινότητας όπως και ο Ζακ ένω την πρεμιέρα της θα πλαισιώνει ένα drag show από μέλη της τοπικής σκηνής. Επίσης, το βιβλίο του Ζακ Κωστόπουλου «Ζακ/ Zackie Oh» θα διανέμεται κατά τη διάρκεια του Pride στο περίπτερο της Πλατείας Συντάγματος, για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του και την συνεισφορά στα δικαστικά έξοδα της δίκης για τον άδικο θάνατό του.

Οι φωνές όσων βιώνουν την καταπίεση έχουν πρωταρχική θέση στο «Athens Pride Week». Αφού ολοκληρώθηκε η online καμπάνια της Στέγης #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις, διοργανώνεται η ομώνυμη εκδήλωση, «Βγες και Πες»: στις 3 Ιουνίου, η Μικρή Σκηνή θα φιλοξενήσει ομιλίες, συζητήσεις και προβολές, που σκοπεύουν να παροτρύνουν περισσότερα άτομα να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους και να γίνουν μέρος ενός κινηματογραφικού προτζεκτ που ετοιμάζει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στη μνήμη του Ζακ/ της Zackie Oh.

i Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | 31/5-8/6 | Ελεύθερη Είσοδος | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.