Η Στέγη στηρίζει το Athens Pride 2019

Το «Onassis Stegi Pride Week» καλεί  όλους εκείνους που παλεύουν καθημερινά για τα δικαιωμάτά τους σε μία σειρά δράσεων που αφιερώνονται στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Στέγη στηρίζει το Athens Pride 2019

Με σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» ,το 15ο Athens Pride γεμίζει ξανά την πλατεία και τους δρόμους του Συντάγματος στις 8 Ιουνίου και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στηρίζει για ακόμη μία χρονιά όσους διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ετοιμάζοντας μία σειρά δράσεων την εβδομάδα πριν από την επέτειο, με το «Onassis Stegi Pride Week».

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh, η δολοφονία του οποίου έχει πυροδοτήσει τη συζήτηση κατά της ομοφοβίας όσο ποτέ άλλοτε: από τις 31 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης προβάλλεται η ταινίας «Faster than Light» (Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen), στην οποία συμμετείχαν μέλη της LGBTQI+ κοινότητας όπως και ο Ζακ ένω την πρεμιέρα της θα πλαισιώνει ένα drag show από μέλη της τοπικής σκηνής. Επίσης, το βιβλίο του Ζακ Κωστόπουλου «Ζακ/ Zackie Oh» θα διανέμεται κατά τη διάρκεια του Pride στο περίπτερο της Πλατείας Συντάγματος, για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του και την συνεισφορά στα δικαστικά έξοδα της δίκης για τον άδικο θάνατό του.

Οι φωνές όσων βιώνουν την καταπίεση έχουν πρωταρχική θέση στο «Athens Pride Week». Αφού ολοκληρώθηκε η online καμπάνια της Στέγης #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις, διοργανώνεται η ομώνυμη εκδήλωση, «Βγες και Πες»: στις 3 Ιουνίου, η Μικρή Σκηνή θα φιλοξενήσει ομιλίες, συζητήσεις και προβολές, που σκοπεύουν να παροτρύνουν περισσότερα άτομα να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους και να γίνουν μέρος ενός κινηματογραφικού προτζεκτ που ετοιμάζει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στη μνήμη του Ζακ/ της Zackie Oh.

i Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | 31/5-8/6 | Ελεύθερη Είσοδος | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.