Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5)

Το καλοκαίρι ολοένα και πλησιάζει και ετοιμαζόμαστε για νέες δωρεάν περιπέτειες στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με γιόγκα, πολλές συναυλίες, φύση και εργαστήρια.

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5)

Το καλοκαίρι ολοένα και πλησιάζει και ετοιμαζόμαστε για νέες δωρεάν περιπέτειες στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με γιόγκα, πολλές συναυλίες, φύση και εργαστήρια.

#1 Yoga στο Πάρκο

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5) - εικόνα 1

Τέτοιες ζεστές μέρες είναι κρίμα να μην φεύγουν οι τοξίνες από το σώμα. Για αυτό και την Παρασκευή ατενίζουμε τον ήλιο και κάνουμε γιόγκα στον Πευκώνα του Σταύρος Νιάρχος. Ετοιμαζόμαστε για σύνδεση πνεύματος και σώματος, χαλαρωτικές ασκήσεις με αναπνοές asanas και το αποτέλεσμα είναι καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και θετική σκέψη. Δεν έχουμε παρά να πάρουμε τα στρωματάκια μας και να χαιρετίσουμε τον ήλιο με αγάπη!

iΠευκώνας | 17/5 | 7 μ.μ

#2 Prins Obi & The Dream Warriors

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5) - εικόνα 2

Η μουσική σειρά Music Escapades επιστρέφει στο Σταύρος Νιάρχος με τον Prins Obi (Georgios Dimakis) και τους The Dream Warriors (Sérgios Voúdris, Pantelis Karasevdas, Kwstas Red Hood, Chris Bkrs και Christina Koziraki). Τα μέλη του The Dream Warrior, με τη χαρακτηριστική σκηνική παρουσία που ξεχωρίζει από τα κοστούμια και τις εκφράσεις των προσώπων τους, παίζουν το πρώτο τους άλμπουμ που έβγαλαν μαζί με τον Prins Obi, και τον συνοδεύουν σε ομμάτια από προηγούμενες δουλειές του, καταλήγοντας σε ένα μουσικό ταξίδι εσωτερικό, με έντονη εκφραστική ροκ δύναμη και οπτικοακουστική ψυχεδελική ατμόσφαιρα.

iΠανοραμικά Σκαλιά | 18/5 | 9 μ.μ

#3 Eυρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Γιορτάζουμε την προστασία της ελληνικής φύσης

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5) - εικόνα 3

Το Δίκτυο Natura 2000 συναπαρτίζει ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο περιοχών, οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς τύπους οικοτόπων και οικοτόπους ειδών, σημαντικούς στην Ευρώπη. Την Κυριακή 19 του μηνός, η φύση γιορτάζει και γιορτάζουμε και εμείς μαζί της στο Μεσογειακό Κήπο. Με δακτυλομπογιές βάζουμε στη φύση μία ξεχωριστή πινελιά σε ένα ψηφιδωτό, γονείς και παιδιά. Η φύση μας προστατεύει, ας την προστατεύσουμε και εμείς.

iΜεσογειακός Κήπος | 19/5 | 10.30 π.μ και 2 μ.μ | Για παιδιά 4 ετών και άνω, νέους και οικογένειες.

#4 Ólafur Arnalds για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5) - εικόνα 4

Η πρώτη συναυλία του πολυοργανίστα, συνθέτη και παραγωγού Ólafur Arnalds στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ τη Δευτέρα 20 Μαΐου ταξιδεύει το κοινό σε ισλανδικά κατατόπια. Ο πειραματιστής-συνθέτης συνδυάζει ambient στοιχεία σε πιάνο, έγχορδα και ηλεκτρονική μουσική για να εξοικειώσει περισσότερο τα κοινά του σημεία με το κλασσικό ρεπερτόριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί με επιδέξιους καλλιτέχνες, όπως οι Sigur Rόs και Nils Frahm, ενώ το 2014 βραβεύτηκε με BAFTA για το soundtrack της Βρετανικής σειράς Broadchurch. Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά παρουσιάζει το άλμπουμ του «Re:Member» (2018), το οποίο περιέχει πολλά είδη μουσικής και βγαίνει ένα ξεχωριστό δημιούργημα από τον καλλιτέχνη.

iΑίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ | 20/5 | 8.30 μ.μ και 11 μ.μ | Για παιδιά 6 ετών και άνω

#5 Εργαστήριο Μεταξοτυπίας: Ιστορία και βασικές αρχές

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (17-23/5) - εικόνα 5

Τα μαθήματα του εργαστηρίου μεταξοτυπίας επιστρέφουν κάνοντας βουτιά στην ιστορία της μεταξοτυπίας και τις βασικές αρχές την. Για τον μήνα Μάιο, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο περιδιαβαίνουν την εποχή του τυπώματος με μετάξι σε τύπωμα και μετέπειτα σε ταπετσαρία τοίχου, για να καταλήξουν στην αφθονία της βιομηχανίας μόδας και στο κίνημα του DIY (καν-το-μόνος-σου)! Την υλοποίηση του εργαστηρίου αναλαμβάνει ο Tind (Μανώλης Αγγελάκης).

iΠαιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ | 22/5| 6 μ.μ | Για ενήλικες

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια και τις δωρεάν εκδηλώσεις θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του
www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες

Ólafur Arnalds

  • Rock-pop-folk

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο Ισλανδός μεταμοντέρνος συνθέτης και πολυοργανίστας παρουσιάζει το άλμπουμ του «Re:Member».

Prins Obi & The Dream Warriors

  • Rock-pop-folk

Σε ένα μουσικό ταξίδι εσωτερικό, με έντονη εκφραστική ροκ δύναμη και οπτικοακουστική ψυχεδελική ατμόσφαιρα.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.