100 χρόνια Hilton: Ξεναγηθείτε στην ιστορία του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης

Η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα γιορτάζει εκατό χρόνια λειτουργίας και το αθηναϊκό παράρτημα διοργανώνει ξεναγήσεις και μια ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση ντοκουμέντων.

100 χρόνια Hilton: Ξεναγηθείτε στην ιστορία του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης

Τον Απρίλιο του 1963, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο για την Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του σε ένα οικόπεδο εκτάσεως δεκαεπτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας, σηματοδοτώντας την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και τη νέα εποχή της ευμάρειας. Το Hilton Αθηνών, παράρτημα της διεθνούς ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας, εξελίχθηκε γρήγορα σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, επηρεάζοντας την αρχιτεκτονική πορεία των επόμενων δεκαετιών. Ολοκληρώνοντας εκατό χρόνια λειτουργίας, η αλυσίδα Hilton γιορτάζει και διοργανώνει εκδηλώσεις στα επιμέρους ξενοδοχεία της ανά κράτος, τα οποία πλέον έχουν φτάσει πάνω από 5.700 σε 113 χώρες του κόσμου.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, το Hilton Αθηνών –για το οποίο ο Κόνραντ Χίλτον είχε εκφράσει στα εγκαίνια «Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου»– παρουσιάζει στο Aethrion Lounge μια ενδιαφέρουσα έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και μουσειολόγου Κατερίνας Κοσκινά: φωτογραφικά τεκμήρια και στιγμιότυπα μεταφέρουν γλαφυρά την ιστορία της γέννησης και της ζωής του ξενοδοχείου, αναδεικνύοντας τη σύνδεσή του με τη νεότερη Ελλάδα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, το εμβληματικό ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του για οργανωμένες ξεναγήσεις στα έργα σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί. Πέρα από τον Γιάννη Μόραλη που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πρόσοψη του ξενοδοχείου με τη μνημειακή τοιχογραφία, οι Ελένη Βερναρδάκη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρύσα, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίττη, Παύλος και Θεόδωρος Στάμος έχουν αφήσει το στίγμα τους στους χώρους του Hilton. Η ξενάγηση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και διαρκεί 1 ώρα (€22 κατ’ άτομο, περιλαμβάνεται ποτό και σνακ στο Aethrion).

100 χρόνια Hilton: Ξεναγηθείτε στην ιστορία του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης - εικόνα 1

i Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 2107281000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.

Ο Βαλέριος Καλούτσης προσεγγίζει το πρόβλημα της "Επικοινωνίας" στην a.antonopoulou.art

Πρόκειται για την δεύτερη έκθεση του καλλιτέχνη που διοργανώνει η γκαλερί.

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.