100 χρόνια Hilton: Ξεναγηθείτε στην ιστορία του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης

Η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα γιορτάζει εκατό χρόνια λειτουργίας και το αθηναϊκό παράρτημα διοργανώνει ξεναγήσεις και μια ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση ντοκουμέντων.

100 χρόνια Hilton: Ξεναγηθείτε στην ιστορία του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης

Τον Απρίλιο του 1963, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο για την Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του σε ένα οικόπεδο εκτάσεως δεκαεπτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας, σηματοδοτώντας την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και τη νέα εποχή της ευμάρειας. Το Hilton Αθηνών, παράρτημα της διεθνούς ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας, εξελίχθηκε γρήγορα σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, επηρεάζοντας την αρχιτεκτονική πορεία των επόμενων δεκαετιών. Ολοκληρώνοντας εκατό χρόνια λειτουργίας, η αλυσίδα Hilton γιορτάζει και διοργανώνει εκδηλώσεις στα επιμέρους ξενοδοχεία της ανά κράτος, τα οποία πλέον έχουν φτάσει πάνω από 5.700 σε 113 χώρες του κόσμου.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, το Hilton Αθηνών –για το οποίο ο Κόνραντ Χίλτον είχε εκφράσει στα εγκαίνια «Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου»– παρουσιάζει στο Aethrion Lounge μια ενδιαφέρουσα έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και μουσειολόγου Κατερίνας Κοσκινά: φωτογραφικά τεκμήρια και στιγμιότυπα μεταφέρουν γλαφυρά την ιστορία της γέννησης και της ζωής του ξενοδοχείου, αναδεικνύοντας τη σύνδεσή του με τη νεότερη Ελλάδα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, το εμβληματικό ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του για οργανωμένες ξεναγήσεις στα έργα σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί. Πέρα από τον Γιάννη Μόραλη που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην πρόσοψη του ξενοδοχείου με τη μνημειακή τοιχογραφία, οι Ελένη Βερναρδάκη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρύσα, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίττη, Παύλος και Θεόδωρος Στάμος έχουν αφήσει το στίγμα τους στους χώρους του Hilton. Η ξενάγηση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και διαρκεί 1 ώρα (€22 κατ’ άτομο, περιλαμβάνεται ποτό και σνακ στο Aethrion).

100 χρόνια Hilton: Ξεναγηθείτε στην ιστορία του πιο εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης - εικόνα 1

i Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 2107281000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.