Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4)

Μια εβδομάδα με πολύ αθλητισμό, καλλιέργεια φυτών και πασχαλινές δραστηριότητες ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους στα νότια.

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4)

Μια εβδομάδα με πολύ αθλητισμό, καλλιέργεια φυτών και πασχαλινές δραστηριότητες ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους στα νότια.

#1 Τρέχοντας για ένα 90ωρο

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4) - εικόνα 1

Ενενήντα ώρες αγώνας δρόμου; Δεν είναι τόσο κουραστικό όσο ακούγεται… Το 3ο No Finish Line Athens, ο φιλανθρωπικός αγώνας που ενισχύει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ένωση Μαζί για το Παιδί», επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ετοιμάζεται να σπάσει ρεκόρ. Πάνω από δώδεκα χιλιάδες δρομείς βρίσκονται ήδη στον πολυήμερο αγώνα με ένα στόχο: να τρέξουν όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν μέσα στις 90 συνολικά ώρες. Ευκαιρία το απόγευμα της Παρασκευής (12/4, 7 μ.μ.) να βρεθούμε στην έναρξη του νυχτερινού Μαραθώνιου που ξεκινά από το Κανάλι και πρόκειται να διανύσει 42,195μ. Παράλληλα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μας περιμένουν.

i Κανάλι | Έως 14/4 | 7 μ.μ.

#2 Οι πιο γουστόζικες λαμπάδες

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4) - εικόνα 2

Ποιός είπε ότι αυτό το Πάσχα θα κάνουμε Ανάσταση με αγορασμένη λαμπάδα; Μπορεί εκεί έξω να υπάρχει κάθε λογής ready made λαμπάδα στα γούστα μας, αλλά οι ευκαιρίες για να φτιάξουμε τη δική μας είναι σίγουρα πιο ελκυστικές. Ένα νέο εργαστήριο κάνει την εμφάνιση του στο Κέντρο Πολιτισμού για ενήλικους χειροτέχνες, με εισηγήτρια την εικαστικό Μαργαρίτα Μυρογιάννη. Το εργαστήριο κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας μαθαίνει στους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν τη λαμπάδα τους, να επιλέξουν τα κατάλληλα υλικά για τη διακόσμησή της και διάφορες τεχνικές να διορθώσουν πιθανές ατέλειες.

i Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ | 13/4 | 11 π.μ. | Για ενήλικες

#3 Τα φυτά είναι φίλοι μας

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4) - εικόνα 3

Είναι γεγονός ότι τα φυτά, πέρα από τις βιολογικές διεργασίες που μας καλύπτουν ανάγκες οξυγόνου και τροφής, μας φροντίζουν με τρόπους που δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα. Μία από τις βασικές ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών οργανισμών είναι η θετική ενέργεια που μας κάνει χαρούμενους. Αυτή η σκέψη έρχεται εκτενέστερα στη δεύτερη συνάντηση του εργαστηρίου «Τα φυτά που μας φροντίζουν: Τα ανοιξιάτικα λαχανικά και βότανα». Την Κυριακή (14/4) θα μάθουμε να καλλιεργούμε το έδαφος για να θρέψουμε τα ανοιξιάτικα λαχανικά καθώς και να παράγουμε κομπόστ, δηλαδή τροφή για τα φυτά, με τη βοήθεια του γεωπόνου Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Μπορεί να θέλει υπομονή αλλά αυτή την άνοιξη σίγουρα θα φάμε υγιεινά, από τους φίλους μας τα φυτά.

i Λαχανόκηπος | 14/4 | 11 π.μ. | Για ενήλικες

#4 Ομαδικό παιχνίδι με μπάλες

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4) - εικόνα 4

Το ποδόσφαιρο αναπτύσσει αρκετά σωματικά πλεονεκτήματα στα παιδιά, καθώς τονώνει τα κόκκαλα και καλυτερεύει τη σωματική κατάσταση. Ακόμη, επειδή είναι ένα κοινωνικό παιχνίδι, μαθαίνει στα παιδιά πώς να λειτουργούν σε ομάδες. Αυτή τη Δευτέρα 15 του μηνός, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της ομαδικότητας χωρίς ανταγωνισμό, σε ένα ομαδικό ματς χωρίς σκορ! Οι μικροί μας φίλοι και οι μικρές μας φίλες συνεργάζονται βελτιώνοντας με υγιή τρόπο την αυτοεκτίμηση τους.

i Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών | 15/4| 5 μ.μ | Για παιδιά 5-13

#5 Mat Pilates: Ασκήσεις για σωματική ευεξία

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (12-18/4) - εικόνα 5

Την Τρίτη (16/4) παίρνουμε τα στρωματάκια μας και πάμε στο Κέντρο Πολιτισμού του Νιάρχος για να κάνουμε ασκήσεις που θα βοηθήσουν την ισορροπία και την ευλυγισία του σώματος. Όταν κάνουμε συστηματικά mat pilates ελέγχουμε τις κινήσεις μας, αυτοσυγκεντρωνόμαστε καλύτερα και βοηθάμε το μυϊκό σύστημα. Ειδικά αν η καθημερινότητά μας χαρακτηρίζεται από καθιστική ζωή, πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικοί – γεγονός που προσέχει ιδιαίτερα η ομάδα Αναγέννηση και Πρόοδος, ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί. Και μην ξεχνάμε: μία άσκηση mat pilates την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!

i Πευκώνας | 16/4 | 6 μ.μ | Για ενήλικες

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".