Updated | Το Πεδίον του Άρεως γιορτάζει με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Δείτε αναλυτικά το δωρεάν χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από την Περιφέρεια Αττικής.

Updated | Το Πεδίον του Άρεως γιορτάζει με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Update: Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις για τις 3/1 λόγω καιρικών συνθηκών.

Ύστερα από τις πρόσφατες αλλαγές στο Πεδίον του Άρεως και την προσπάθεια επανένταξής του στη καθημερινότητα των κατοίκων ως σημείο υπερτοπικότητας, οι λόγοι για να επισκεφθούμε τον κεντρικό αστικό πνεύμονα είναι αρκετοί. Με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να καταφτάνει, μάλιστα, γίνονται περισσότεροι. Όπως κάθε χρόνο, στην είσοδο από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου, στήνεται ένα θεματικό πάρκο για όλη την οικογένεια: παγοδρόμιο, καρουζέλ, συγκρουόμενα, τραμπολίνο και άλλα παιχνίδια μαζί με την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά μικροπωλητών γεμάτη βιβλία, γλυκά, ρούχα και άλλα μικροπράγματα μας περιμένουν.

Παράλληλα, στο πλάτωμα μπροστά από το κτίριο Οικονομίδη (το οποίο πρόσφατα επανήλθε στη ζωή), η Περιφέρεια Αττικής φέρνει δράσεις και πολιτιστικά δρώμενα, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου. Ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα των καθημερινών ραντεβού, βρίσκουμε ενδιαφέροντα παιδικά προγράμματα από την Ομάδα Κοπέρνικος (22/12, 24/12) και τον βωβό κωμικό Alex De Paris (30-31/12), εντυπωσιακές ομάδες ακροβατών όπως τους βραβευμένους Cirko Cachivace (22/12, 24/12, 3/1), πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις όπως την «Πρωτοχρονιά χωρίς Σύνορα» (23/12) αλλά και μελωδίες από την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής (23/12) ή μουσικά παντρέματα από τους Bandallusia (3/1).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.