«Παρεμβάσεις στην Πόλη»: Η πόλη σε καλεί – Πάρε πρωτοβουλία

Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων περιμένει προτάσεις από κατοίκους, επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα και άτυπες ομάδες πολιτών για την επόμενη αλλαγή αστικού σχεδιασμού.

«Παρεμβάσεις στην Πόλη»: Η πόλη σε καλεί – Πάρε πρωτοβουλία

Θες να γίνεις κομμάτι της επόμενης αλλαγής στην Αθήνα; Οι «Παρεμβάσεις στην Πόλη», η δράση του προγράμματος Πόλη2 του Δήμου Αθηναίων, περιμένει έως τις 24 Δεκεμβρίου προτάσεις από κατοίκους, επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα και άτυπες ομάδες πολιτών που βασίζονται σε συνεργατικές διαδικασίες με στόχο την βελτίωση της ζωής στις αθηναϊκές γειτονιές.

Προβλέποντας μικρές παρεμβάσεις και στις επτά κοινότητες του δήμου Αθηναίων, το πρόγραμμα βρίσκεται στο στάδιο του δεύτερου κύκλου (ύστερα από την ολοκλήρωση των προτάσεων για την καλλιτεχνική εγκατάσταση στο Σεράφειο) και κινείται σε τρεις άξονες: τη «Γειτονιά», όπου θα γίνουν παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο ώστε να εντοπιστούν, να αναδειχθούν και να σχεδιαστούν νέοι τρόποι κοινωνικής συνοχής μέσα στην πόλη ως κομβικά σημεία, το «Δρόμο», όπου δράσεις θα τον μετατρέψουν σε ένα φιλικό τόπο για περαστικούς και κατοίκους, αλλά και το «Κτίριο», όπου οικολογικές παρεμβάσεις σε ιδιωτικούς χώρους που θα συμβάλλουν στη «Στρατηγική Ανθεκτικότητας για την Αθήνα 2030» και ιδιαίτερα τον πυλώνα «Πράσινη Πόλη».

Κάθε πρόταση που θα προκριθεί θα λάβει χρηματοδότηση έως και 6.000 ευρώ. Η Αθήνα σε καλεί. Αιτήσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.