«Μία νύχτα στο Μουσείο» από το Υπουργείο Πολιτισμού

Η δράση «Εν νυκτί» επιστρέφει στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

«Μία νύχτα στο Μουσείο» από το Υπουργείο Πολιτισμού

Η δράση «Εν νυκτί» επιστρέφει στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

«Μία νύχτα στο Μουσείο» από το Υπουργείο Πολιτισμού - εικόνα 1

Από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μέχρι την Άρτα και την Λέσβο, πλήθος εκδηλώσεων θα «φωτίσει» τα βράδια, για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της δράσης «Εν νυκτί». Θεατρικές παραστάσεις από τον Ερωτόκριτο μέχρι τις Νεφέλες του Αριστοφάνη, αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους και ευκαιρίες εξερεύνησης των φωτιστικών μέσων των προηγούμενων αιώνων, αλλά και πολλές άλλες επιλογές ανοίγονται στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

17 Εφορείες Αρχαιοτήτων, 4 δημόσια Μουσεία αντλούν από τα θέματα της νύχτας για να παρουσιάσουν 40 περίπου εκδηλώσεις, από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου, υπό την διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης δραστηριότητας διαχρονικά και η εναλλακτική προσέγγιση των χώρων πολιτισμού.

Για όσους βρίσκονται στην Αθήνα ξεχωρίσαμε την μουσική βραδιά για το ευρύ κοινό, αφιερωμένη στο έργο του Μ. Χατζιδάκι, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, που θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 28 Ιουλίου. Εάν πάλι βρίσκεστε στο Ηράκλειο, μία περιήγηση στο νυχτερινό ουρανό σας περιμένει υπό την καθοδήγηση των μελών της Αστρονομικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, χάρη σε 2 τηλεσκόπια που θα τοποθετηθούν στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Τέλος για όσους βρίσκονται στη Μάνη, η ερασιτεχνική θεατρική Ομάδα Δήμου Ανατολικής Μάνης, θα παρουσιάσει το έργο «Μη με λες αφεντικό!» σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής της Αγγελικής Κατσιβαρδέλου, στο αρχαίο θέατρο του Γυθείου

«Μία νύχτα στο Μουσείο» από το Υπουργείο Πολιτισμού - εικόνα 2

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".