Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου

Το βιβλίο του γνωστού pastry chef και καθηγητή ζαχαροπλαστικής, που πήρε το βραβείο κοινού στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ των Public Book Awards 2018, θα μας αποδείξει ότι, τελικά, τα γλυκά είναι εύκολα…

Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου

Αυτό που παρατηρεί κανείς ξεφυλλίζοντας αυτό το όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο του γνωστού pastry chef Χρήστου Βέργαδου με τίτλο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές. Είναι όντως ένα είδος σχολείου, αφού πριν τις συνταγές κάθε κεφαλαίου υπάρχει η θεωρία, δηλαδή χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για βασικές τεχνικές βήμα - βήμα, καθώς και τα απαραίτητα σκεύη που θα χρειαστούν. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει δέκα συνταγές, κατά σειρά δυσκολίας, από την πιο εύκολη στην πιο σύνθετη. Ξεκινά από τα κέικ και τα μπισκότα, συνεχίζει με βασικές κρέμες, σιρόπια, τάρτες και προχωρά στις μαρέγκες, τη σοκολάτα, για να καταλήξει σε αυτά που αποκαλεί ο ίδιος SOS θέματα, δηλαδή απολαυστικά γλυκίσματα που μας φέρνουν στη μνήμη τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, και να ολοκληρώσει με γλυκά ιδανικά για γιορτές.
Συνολικά, περιλαμβάνει 80 συνταγές κλασικών, αλλά και πιο «προχωρημένων» γλυκών: από το κέικ μαρμπρέ, τον μπακλαβά και το τσουρέκι στον κορμό κάστανο και τη φουντουκόπιτα, την πάβλοβα και τα moelleux μπανάνας.

Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου - εικόνα 1

Γεννημένος σε οικογένεια ζαχαροπλαστών στη Σπάρτη, ο Χρήστος Βέργαδος αγάπησε από νωρίς την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Στην πορεία, μαθήτευσε δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους του χώρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, έγινε καθηγητής ζαχαροπλαστικής και γνωστός pastry chef και αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Στόχος του, να γίνει ένας οδηγός ζαχαροπλαστικής που θα λύσει τις βασικές μας απορίες και θα μας κάνει να καταφέρουμε να φτιάξουμε όλες τις συνταγές του, ακόμη και τις πιο σύνθετες και να διαπιστώσουμε ότι… τελικά η ζαχαροπλαστική είναι εύκολη! Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το κοινό το ψήφισε και το έφερε στην πρώτη θέση της κατηγορίας ΕΥ ΖΗΝ στα πρόσφατα Public Book Awards 2018...

Εκδόσεις Διόπτρα, σελ. 248.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.