Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου

Το βιβλίο του γνωστού pastry chef και καθηγητή ζαχαροπλαστικής, που πήρε το βραβείο κοινού στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ των Public Book Awards 2018, θα μας αποδείξει ότι, τελικά, τα γλυκά είναι εύκολα…

Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου

Αυτό που παρατηρεί κανείς ξεφυλλίζοντας αυτό το όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο του γνωστού pastry chef Χρήστου Βέργαδου με τίτλο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές. Είναι όντως ένα είδος σχολείου, αφού πριν τις συνταγές κάθε κεφαλαίου υπάρχει η θεωρία, δηλαδή χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για βασικές τεχνικές βήμα - βήμα, καθώς και τα απαραίτητα σκεύη που θα χρειαστούν. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει δέκα συνταγές, κατά σειρά δυσκολίας, από την πιο εύκολη στην πιο σύνθετη. Ξεκινά από τα κέικ και τα μπισκότα, συνεχίζει με βασικές κρέμες, σιρόπια, τάρτες και προχωρά στις μαρέγκες, τη σοκολάτα, για να καταλήξει σε αυτά που αποκαλεί ο ίδιος SOS θέματα, δηλαδή απολαυστικά γλυκίσματα που μας φέρνουν στη μνήμη τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, και να ολοκληρώσει με γλυκά ιδανικά για γιορτές.
Συνολικά, περιλαμβάνει 80 συνταγές κλασικών, αλλά και πιο «προχωρημένων» γλυκών: από το κέικ μαρμπρέ, τον μπακλαβά και το τσουρέκι στον κορμό κάστανο και τη φουντουκόπιτα, την πάβλοβα και τα moelleux μπανάνας.

Βραβείο κοινού στο «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου - εικόνα 1

Γεννημένος σε οικογένεια ζαχαροπλαστών στη Σπάρτη, ο Χρήστος Βέργαδος αγάπησε από νωρίς την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Στην πορεία, μαθήτευσε δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους του χώρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, έγινε καθηγητής ζαχαροπλαστικής και γνωστός pastry chef και αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Στόχος του, να γίνει ένας οδηγός ζαχαροπλαστικής που θα λύσει τις βασικές μας απορίες και θα μας κάνει να καταφέρουμε να φτιάξουμε όλες τις συνταγές του, ακόμη και τις πιο σύνθετες και να διαπιστώσουμε ότι… τελικά η ζαχαροπλαστική είναι εύκολη! Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το κοινό το ψήφισε και το έφερε στην πρώτη θέση της κατηγορίας ΕΥ ΖΗΝ στα πρόσφατα Public Book Awards 2018...

Εκδόσεις Διόπτρα, σελ. 248.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.

Χρίστος Δήμας: ο Υφυπουργός Πολιτισμού μιλά για τη "Δημιουργική Ελλάδα", το Ακροπόλ, την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών, τα όσα αλλάζει το νομοσχέδιο για τον σύγχρονο πολιτισμό

Στην πρώτη του εφ όλης της ύλης συνέντευξη, με αφορμή και το νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού μιλά για την πρόκληση του να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, τα όσα αλλάζει το νομοσχέδιο, το Ακροπόλ και τη βιωσιμότητα των καλλιτεχνών.

"Fluidity": Η Μαρία Μπουρμπού και ο Διονύσιος Παππάς διατρέχουν τα πεδία της πραγματικότητας και της φαντασίας

Ο ένας ασχολείται με αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία και βίντεο και ο άλλος με περίπλοκα σχέδια με μολύβι πάνω σε ξύλινα γλυπτά.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δύο ξεναγήσεις και μία διάλεξη στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Οι δράσεις συνδέονται με τη νέα δωρεά σημαντικών ζωγραφικών έργων αλλά και μέρους του αρχείου του Γ. Γουναρόπουλου, από τις εγγονές του προς το Μουσείο, και με τις νέες ερευνητικές δυνατότητες που αυτή προσφέρει.

Διεθνής διάκριση για το G Design Studio

Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου "Monument" στην Αθήνα.