Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4)

Το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και μετατρέπεται στο μεγαλύτερο dancefloor της πόλης.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4)

Το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και μετατρέπεται στο μεγαλύτερο dancefloor της πόλης.

#1 Στο ρυθμό των blues

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4) - εικόνα 1

Το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα μεγάλο blues πάρτι, θυμίζοντας κάτι από… Χάρλεμ. Οικοδεσπότες οι Jump & Jive Athens Swing Team, που με το εισαγωγικό τους μάθημα στο blues χορό των αφροαμερικανικών κοινοτήτων των ΗΠΑ μας βάζουν στο κλίμα δείχνοντάς μας τα βασικά βήματα λίγο πριν κατακλύσουμε το dancefloor του Φάρου. Live Rhythm ‘n’ Blues μουσικές από τους Jumping Bones και DJ set από την Elena Evangelia σε blues, jazz και RnB ρυθμούς υπόσχονται ένα αξέχαστο χορευτικό event με σύνθημα «Still Got the Blues»!

i Κυριακή 29/04 | 7 μ.μ. μάθημα, 8 μ.μ. πάρτι | Φάρος

#2 Παιχνίδι για βρέφη

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4) - εικόνα 2

Φυσικά υλικά, χρώματα, υφάσματα και πολυμορφικά αντικείμενα γίνονται πολύτιμοι συνταξιδιώτες στα μονοπάτια της πρώτης παιδικής ηλικίας. Μουσικά ερεθίσματα, πηγές ήχου και φωτός που βελτιώνουν την αφηρημένη σκέψη, παιχνίδια αδρής και λεπτής κινητικότητας και εξερευνητικό παιχνίδι αποτελούν ορισμένα μέσα πειραματισμού σε ένα εργαστήριο με στόχο τη διάδραση και την κοινωνικοποίηση των βρεφών.

i Κυριακή 29/4 | 11 π.μ.-12 μ. για βρέφη 6-12 μηνών, 12.30 μ.μ.-1 μ.μ. για βρέφη 12-24 μηνών | Παιδικό Εργαστήριο

#3 Η μόδα αλλιώς

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4) - εικόνα 3

Η περιβαλλοντολογική και κοινωνική ευθύνη της μόδας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης των «Διαλόγων» του Απριλίου, η οποία μέσα από την παρουσίαση του παγκόσμιου κινήματος του Fashion Revolution στοχεύει να αναδείξει το ζήτημα της βιωσιμότητας στον χώρο της μόδας και κυρίως τη σημασία της διαφάνειας στις συνθήκες παραγωγής ενδυμάτων. Η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, συντονίστρια του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution στην Ελλάδα και συνιδρύτρια του κοινωνικού εργοστασίου μόδας SOFFA, ο σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου, η δημοσιογράφος Έφη Φαλίδα, η blogger Νάνσυ Σπαθή, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του χώρου της μόδας θα μιλήσουν για τη δυναμική φύση της μόδας και της ένδυσης, ως «σημεία των καιρών» που αντανακλούν κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές και διαφορετικές κοινωνίες. Τον συντονισμό της συζήτησης μεταξύ των ομιλητών αλλά και με το κοινό έχει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

i Τετάρτη 25/4 | 5.30 μ.μ. | Φάρος

#4 Ρουά Ματ στο Πάρκο

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4) - εικόνα 4

Τα παιδιά μυούνται στο πιο διάσημο στρατηγικό παιχνίδι στον κόσμο, το σκάκι, παίζοντας σε δύο ομάδες. Γίνονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού λαμβάνοντας το ρόλο ενός κομματιού, και μαθαίνουν διασκεδάζοντας πώς κάθε πιόνι κινείται και ποιον απειλεί.

i Σάββατο 28/4 | 5.30 μ.μ.-6 μ.μ., 6 μ.μ.-6.30 μ.μ. (7-9 ετών) | 6.30 μ.μ.-7 μ.μ., 7 μ.μ.-7.30 μ.μ. (10-12 ετών) | Πευκώνας

#5 Δημιουργία έξυπνων γραφικών για τα κοινωνικά δίκτυα

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (23-29/4) - εικόνα 5

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ένα σεμινάριο online επεξεργασίας και δημιουργίας γραφικών με πρωτότυπα εφέ και μοντέρνα αισθητική, για προσωπική ή διαφημιστική χρήση στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας δωρεάν προγράμματα. Απαραίτητη η καλή εξοικείωση με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

i Πέμπτη 26/ 4 | 6.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. | Αίθουσα Υπολογιστών

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.