Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Μια ανάσα πριν από την πασχαλινή περίοδο, το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» φτιάχνει arty λαμπάδες, γεμίζει με φτερωτές… πριμαντόνες και αφηγείται πρωταπριλιάτικα παραμύθια.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Μια ανάσα πριν από την πασχαλινή περίοδο, το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» φτιάχνει arty λαμπάδες, γεμίζει με φτερωτές… πριμαντόνες και αφηγείται πρωταπριλιάτικα παραμύθια.

#1 Φτιάξε τη λαμπάδα μόνος σου

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4) - εικόνα 1

Το εργαστήριο κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απευθύνεται σε όσους θέλουν η λαμπάδα τους (ή η λαμπάδα που θα χαρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα) να μην μοιάζει με καμία άλλη. Οι συμμετέχοντες διακοσμούν τη δική τους λαμπάδα με πολύ φαντασία και διάφορα υλικά έχοντας για βοηθούς έμπειρους εικαστικούς.

i Δευτέρα 26/3, 7 μ.μ.-9.30 μ.μ., για ενήλικες | Σάββατο 31/3, 11.30 π.μ.- 2.30 μ.μ., για παιδιά άνω των 7, νέους, οικογένειες και άτομα με ή χωρίς αναπηρία | Παιδικό Εργαστήρι


#2 Ψέματα ή αλήθεια;

Την ημέρα που παραδοσιακά επιτρέπονται κάθε λογής καλοπροαίρετα ψέματα και πλάκες, οι «Παραμυθοκόρες», κατά κόσμον Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη, ανεβάζουν μια παράσταση αφήγησης παραμυθιών γεμάτη μουσική και τραγούδια που μαθαίνει στα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω να διαχωρίζουν το ψέμα από την αλήθεια με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

i Κυριακή 1/4 | 5 μ.μ.- 6 μ.μ., 6.30 μ.μ.- 7.30 μ.μ. | για παιδιά άνω των 4 ετών και τους γονείς τους | Πύργος Βιβλίων


#3 Το πάρκο των… οπεροφόρων

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4) - εικόνα 2

Στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος, οι μέλισσες, οι τσαλαπετεινοί, οι κότσυφες και τα τζιτζίκια ερμηνεύουν τις μελωδίες τους. Το νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Φτερωτές πριμαντόνες» εμπνέεται από τους ήχους μέσα και έξω – τους ήχους της φύσης και τους ήχους που εμπνέονται από τη φύση. Με οχήματα την ακρόαση, την παρατήρηση, το ελεύθερο παιχνίδι, το παραμύθι και τα εικαστικά, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις δικές τους συνδέσεις των τεχνών του λυρικού θεάτρου με το φυσικό περιβάλλον. Το εργαστήριο έχει διήμερη διάρκεια και ολοκληρώνεται σε κύκλο δύο συναντήσεων.

i Σάββατο 31/3 & Κυριακή 1/4 | 11 π.μ. – 1 μ.μ. | για παιδιά 6-12 ετών | Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής


#4 Ηχητικά τοπία

Αν το αρχιτεκτονικό σχέδιο του ΚΠΙΣΝ ήταν παρτιτούρα, πώς θα ακουγόταν; Ακολουθώντας τις γραμμές του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Renzo Piano για το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», οδηγούμαστε σε ένα ταξίδι πειραματισμού και ανακάλυψης, εντοπίζουμε τους ανθρωπογενείς και τους φυσικούς ήχους και τους συνδέουμε με ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες και εικόνες.

i Κυριακή 1/ 4 | 12 μ.- 2μ.μ. | για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, με ή χωρίς αναπηρία | Παιδικό Εργαστήριο


#5 Ζωγραφίζοντας αγγέλους

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4) - εικόνα 3

Τις ημέρες του Πάσχα, τα «εργαστήρια λάθους» -όπως ονομάζει το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τα εικαστικά του εργαστήρια μιας και κάθε δημιουργικό «λάθος» αντιμετωπίζεται σαν έκφραση τέχνης- έχουν για θέμα τους αγγέλους της Ανάστασης και πως αυτοί εντοπίζονται στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Κάθε πίνακας-σταθμός στην ιστορία της τέχνης θα δώσει έμπνευση για νέες ζωγραφικές δημιουργίες από εν δυνάμει καλλιτέχνες.

i Τετάρτη 28/3, 6 μ.μ.- 9 μ.μ., για ενήλικες | Σάββατο 31/3, 5 μ.μ.- 8μ.μ., για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους | Κυριακή 1/4, 5.30 μ.μ.-8.30 μ.μ., για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους | Παιδικό Εργαστήρι

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.