Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Το Πλανητάριο απαντά

Μια δωρεάν εκδήλωση αφιερωμένη στη «Ζωή στο Σύμπαν» περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Το Πλανητάριο απαντά

Ξεκινώντας από τη σκέψη των αρχαίων φιλοσόφων (600 π.Χ.) και φτάνοντας μέχρι τους πιο σύγχρονους διαννοητές, η μελέτη της ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες αποτελεί ένα από τα επιστημονικά ζητήματα που τόσο η κοινότητα των ερευνητών όσο και εκείνη των πολιτών δεν έβγαλαν ποτέ από την ατζέντα τους. Όσο μάλιστα τα τελευταία παρατηρησιακά αποτελέσματα έφεραν νέα δεδομένα για την ύπαρξη ζωής στο ηλιακό μας σύστημα και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη άλλων πλανητικών συστημάτων στο σύμπαν, το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μία ημερήσια εκδήλωση με θέμα τη «Ζωή στο Σύμπαν».

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σας περιμένει τη Δευτέρα 12 του μηνός και ώρα 6.30 μ.μ., ανοίγοντας τον διαπλανητικό διάλογο με μία ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Νιάρχου –Ομότιμου Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής στο Ε.Κ.Π.Α και ειδικός σε εξωπλανητικά θέματα– με τίτλο «Αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα».

Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Το Πλανητάριο απαντά - εικόνα 1

Στη συνέχεια, ο πλέον αναβαθμισμένος και τεχνολογικά υπεσύγχρονος σινε-χώρος του Νέου Ψηφιακού Πλανητάριου προβάλλει την παράσταση με τίτλο: «Ζωή στο Σύμπαν» (παραγωγής 2016). Από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση «ταξιδεύει» στα ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος και παραθέτει τις σημαντικότερες μεθόδους, που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και τη μελέτη ενός εξωπλανήτη.

i Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου για την ελεύθερη είσοδο, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.