Κάνε βουτιά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Μία δωρεάν ξενάγηση σας περιμένει στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με τα νέα ευρήματα από την ενάλια αρχαιολογική ανασκαφή.

Κάνε βουτιά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Ιsalos.net σας περιμένουν για μία δωρεάν ξενάγηση την Παρασκευή 26 του μήνα, στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων- Η περιπέτεια συνεχίζεται».

Δίνοντας ραντεβού στις 4 το απόγευμα,
μία μονόωρη περιήγηση περιμένει τους ενδιαφερόμενους που καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον τους εδώ, μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κάνε βουτιά στο ναυάγιο των Αντικυθήρων - εικόνα 1

Εκατόν δεκατέσσερα χρόνια μετά από τον εντοπισμό του ναυαγίου που έφερε στο φως τον περίφημο Mηχανισμό των Αντικυθήρων, οι έρευνες συνεχίζονται με όλο και περισσότερα στοιχεία να έρχονται στο φως από τις τρέχουσες ανασκαφές. Ανάμεσα στα τωρινά εκθέματα του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη βρίσκουμε (πέρα από συντηρημένα ευρήματα του ’14 και του ’16) τα νέα αποκτήματα: χάλκινος δίσκος που «κρύβει» ένα ταύρο, κομμάτια από χάλκινα αγάλματα, μαρμάρινη πλάκα από ερυθρωπό μάρμαρο, τμήματα από χάλκινη διακόσμηση περίτεχνων ξύλινων επίπλων κ.α.

Ξεχωριστή αξία δίνει στην έκθεση το ανασκαφικό ημερολόγιο του Λάζαρου Κολώνα, του αρχαιολόγου που επέβλεψε την έρευνα του 1976 από τον Γάλλο ωκεανολόγο Ζακ-Υβ Κουστώ και Έλληνες αρχαιολόγους, με λεπτομερέστατες περιγραφές των εργασιών και σχέδια της ανασκαφής και των ευρημάτων της. Μαζί εκτίθενται αντικείμενα που ανελκύσθηκαν φέτος και συνδέονται με την ανασκαφή του 1976. Την έκθεση μάλιστα πλαισιώνουν εποπτικό υλικό και βίντεο από την υποβρύχια έρευνα.

i Πραξιτέλους 161, Πειραιάς, 2104297540, Έως 18/3, Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ.-4 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.: 10.30 π.μ.-2.30 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη (Δωρεάν ξενάγηση: 26/1, 4 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/02)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε στην Αθήνα για τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/02/2026

"Το κακό είναι καλό" και "η αλήθεια είναι μύθος" για την Barbara Kruger

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει από τις 28 Απριλίου 13, ειδικά σχεδιασμένα, έργα της εμβληματικής καλλιτέχνιδας στην έκθεση "Untitled (Pride and Contempt)".

Στην Εθνική Πινακοθήκη για τα ξεχωριστά έργα από τη Συλλογή Κωστάκη

Εγκαίνια για τη μεγάλη επετειακή έκθεση "Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος", με αφορμή τα 30 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Κωστάκη στην Ελλάδα.

Ένα βράδυ, δύο μουσεία στο Γκάζι και μια μυστηριώδης επίσκεψη

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε σήμερα σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

Ο Αλέξης Ακριθάκης βλέπει "μια γραμμή κύμα", εμείς;

Περιηγηθήκαμε στην αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138, που θέλει να δώσει την ώθηση για ανακάλυψη αποφεύγοντας να "στρώσει" το δικό της αφήγημα.

Τι σχέση έχει η κβαντική φυσική με τον "Μύθο του Σίσυφου" του Αλμπέρ Καμύ;

Στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Νανόπουλου αναδύεται έτσι ένα νέο φιλοσοφικό σύστημα, που θυμίζει τη φιλοσοφία του παραλόγου, όπως την παρουσίασε ο Καμύ.

Όταν λες "κρίση ανδρικής ταυτότητας";

Με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα βιβλία, σειρές, παραστάσεις που καταπιάνονται με την κρίση της αρρενωπότητας και την ανδρότητα σήμερα αναρωτιόμαστε πόσο αυτά λειτουργούν συμπεριληπτικά ή αποπροσανατολιστικά.