Οι Gilbert & George έρχονται στο Ίδρυμα Νιάρχου

Το διάσημο εικαστικό δίδυμο από το εξωτερικό κάνει μία στάση στο ΚΠΙΣΝ για να συνομιλήσει με όλους μας.

Οι Gilbert & George έρχονται στο Ίδρυμα Νιάρχου

Μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη έκθεση «The Beard Picures» στη γκαλερί Bernier/Eliades, το εμβληματικό δίδυμο της σύγχρονης τέχνης, Gilbert & George, κάνει μία στάση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία αντισυμβατική ανοιχτή συζήτηση με το αθηναϊκό κοινό.

Οι Gilbert & George έρχονται στο Ίδρυμα Νιάρχου - εικόνα 1

O Gilbert Proesch και ο George Passmore δίνουν ραντεβού την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 19.30, παρέα με τον συντονιστή βρετανό συγγραφέα Michael Bracewell, για να συζητήσουν με τους επισκέπτες και να μιλήσουν για την μακρόβια κοινή πορεία τους (40 χρόνια και κάτι παραπάνω), τα έργα τους, την τέχνη (ή μάλλον την αντι-τέχνη που δημιουργούν) και τον συμβολισμό όλων αυτών.

Πρωτοσυναντήθηκαν συναντήθηκαν ως φοιτητές στο Saint Martin’s School of Arts το 1967 και από τότε, ως ζωντανά γλυπτά, δημιουργούν αχώριστοι, παντρεύοντας την τάξη με την τρέλα, την λογική με το συναίσθημα. Τα έργα τους προβοκάρουν και θίγουν θέματα όπως η βία, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων, ο αλκοολισμός και η σεξουαλικότητα, ενώ δεν διστάζουν να ερευνήσουν τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, χρησιμοποιώντας ακόμη και λέξεις και εικόνες που θεωρούνται προκλητικές.

Βάση τους αποτελεί το Λονδίνο, τα έργα τους, όμως, συμπεριλαμβάνονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο (Σικάγο, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Κωνσταντινούπολη, Στοκχόλμη, Νέα Υόρκη, Κολονία, Λος Άντζελες, Σίδνεϋ, Άμστερνταμ, Λονδίνο κ.α.).

i Είσοδος ελεύθερη, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 2168091000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Τριήμερο μπαζάρ κεραμικών στη Vlastaris Antiques

5 συλλέκτες ανοίγουν τις συλλογές τους και παρουσιάζουν λαϊκά κεραμικά από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ου αιώνα, μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

"Διαδρομές Εικόνων": Οι συλλογές του Μπενάκη διερευνούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα

Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιαστούν στο κοινό πολυάριθμα σημαντικά έργα από τις αποθήκες του Μουσείου Μπενάκη, τα περισσότερα παλαιές και νέες δωρεές ιδιωτών που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν με τις προσφορές τους τις μουσειακές συλλογές.

"Difficult Conversations": Ο Στέργιος Στάμος εστιάζει στην υπαρξιακή αφύπνιση

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που προτείνουν και αναζητούν λύσεις μέσω ενός δύσκολου διαλόγου, μιας βαθιάς και ουσιαστικής επικοινωνίας που συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα.

Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.