3 events από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

Με την καλοκαιρινή του έκθεση-θεσμός στην Ύδρα αλλά και ένα double-date στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα επιστρέφει το ΔΕΣΤΕ.

3 events από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

Με την καλοκαιρινή του έκθεση-θεσμός στην Ύδρα αλλά και ένα double-date στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα επιστρέφει το ΔΕΣΤΕ.

Marathon Marathon

3 events από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ - εικόνα 1

Όποιος είχε παραστεί στον μαραθώνιο συζητήσεων Marathon Marathon project σε επιμέλεια του Hans Ulrich Obrist και της Νάντιας Αργυροπούλου το 2010 στο Μουσείο της Ακρόπολης (απ’ όπου πέρασαν δεκάδες καλλιτέχνες από τον Jeff Koons ως τον Γιάννη Κουνέλη) συζητώντας με τους επιμελητές σίγουρα θυμάται την εμπειρία. Αυτήν την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ. παρουσιάζεται μια έκδοση σχετικά με το event στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα).

The Athens Dialogues

3 events από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ - εικόνα 2
Εικόνα © Ari Marcopoulos

Μια σειρά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αρκετοί από τους οποίους εμπλέκονται και σε επίκαιρες διοργανώσεις όπως η documenta 14, συμμετέχουν στην εκδήλωση σε σύλληψη και επιμέλεια του Hans Ulrich Obrist που πραγματοποιείται την Κυριακή, 18 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα).

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις, συζητήσεις, περφόρμανς και προβολές που εξερευνούν τις κριτικές και δημιουργικές συνδέσεις ανάμεσα στην αρχαιότητα και τη σύγχρονη τέχνη με τη συμμετοχή των Δανάης Ανεσιάδου, James Bridle, Liz Diller, Απόστολου Γεωργίου, Isaac Julien, Jeff Koons, Ranjana Leyendecker, Ari Marcopoulos, Raqs Media Collective, Charles Ray, Adrián Villar Rojas, Christiana Soulou και Hito Steyerl. Συντονισμός: Karen Marta και Tommaso Speretta.

Kara Walker - Figa

3 events από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ - εικόνα 3

Συνεχίζοντας την παράδοση των καλοκαιρινών εκθέσεων στο χώρο του παλιού σφαγείου της Ύδρας το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσιάζει φέτος ένα έργο της Αφροαμερικανίδας εικαστικού Kara Walker, γνωστή περισσότερο (και από παλιότερες εκθέσεις του ΔΕΣΤΕ) για τις συνθέσεις με χάρτινες μαύρες φιγούρες που σχολιάζουν την ιστορία της αμερικανικής δουλείας και του ρατσισμού, με αναφορές και στο φύλο και τη σεξουαλικότητα.

Διάρκεια Έκθεσης:
20 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Σφαγεία Ύδρας

'Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Κυριακή 11:00 - 13:00 & 19:00 - 22:00
Τρίτη κλειστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.