H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες

Οι art deco πολυκατοικίες της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο μιας πενταμελούς ομάδας καλλιτεχνών και συστήνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό πρότζεκτ.

H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες

Οι art deco πολυκατοικίες της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο μιας πενταμελούς ομάδας καλλιτεχνών και συστήνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό πρότζεκτ.

H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες - εικόνα 1

Από τις κεντρικές της οδούς μέχρι και τα στενά δρομάκια, η Κυψέλη αποτελεί εδώ και χρόνια μια γειτονιά με καλλιτεχνική αύρα, αλλά και ορμητήριο και πηγή έμπνευσης πολλών ανθρώπων των τεχνών, ενώ οι μοντέρνες πολυκατοικίες – σήμα κατατεθέν των δεκαετιών ’30- ’70 ενώνουν το «πλούσιο» χθες της γειτονιάς με το πολύβουο σήμερα.

Η ομάδα Campus Novel, ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που αποτελείται από μια πεντάδα καλλιτεχνών, παρατηρεί με τη δική της ματιά την γειτονιά της Κυψέλης, της περιοχής που σύστησε στην Αθήνα την πολυκατοικία ως νεωτερικό τύπο κατοίκησης, και εστιάζει στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες των art deco εισόδων των πολυκατοικιών αυτών μέσα από το ιδιαίτερό της πρότζεκτ με τίτλο «Rezeptionsästhetik», το οποίο παρουσιάζεται στον πολιτιστικό οργανισμό Snehta στις 30/3.

Έπειτα από την κατηγοριοποίησή τους αναφορικά με το είδος της διακόσμησης, τα υλικά, τη χρονικότητα της εκτέλεσης καθώς και άλλων στοιχείων, οι είσοδοι των πολυκατοικιών που φέρουν αισθητικά ή διακοσμητικά χαρακτηριστικά κατεγράφησαν και αποτέλεσαν τον καμβά των εικαστικών παρεμβάσεων που έκανε η ομάδα καλλιτεχνών. Το «Rezeptionsästhetik», το εικαστικό αυτό πρότζεκτ, ενσωματώνει και παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικά σε κάποιες από τις περίτεχνες εισόδους της γειτονιάς της Κυψέλης.

Εγκαίνια Πέμπτη 30 Μαρτίου, 8 μ.μ. – 11 μ.μ.
Διάρκεια 31 Μάρτίου - 2 Απριλίου, 4 μ.μ. - 8μμ.

SNEHTA, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη, 2130402918

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/03/2023

"Please find attached my CV": Μια περφόρμανς μαρτυρά τον αγώνα για εύρεση εργασίας

Η περφόρμανς αποτελεί ιδέα της καλλιτέχνιδας Ελίζας Σόρογκα.

Επανοραματιζόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι στο The Art of Games in Greece 2023

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος καλούν δημιουργούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ελένη Ρήγα, τι είναι "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών";

Η επιμελήτρια του νέου προγράμματος "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών" στο Atopos μιλά για την ιστορία του οικοφεμινισμού, τις αφηγήσεις που θα δούμε στην έκθεση "Υγρή Καρδιά" και πώς τα περιθωριοποιημένα σώματα σχετίζονται με την πατριαρχική εκμετάλλευση της φύσης.

Το Χαλάνδρι αποκτά Δημοτική Πινακοθήκη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δημιουργηθεί ο χώρος με με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Heiner Goebbels: "Η τέχνη δεν είναι σταυρόλεξο, προσφέρει μια εμπειρία"

Μιλήσαμε με τον Γερμανό συνθέτη για το πρότζεκτ "7 Στήλες", που παρουσιάζει στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και τις αντιρρήσεις του όσον αφορά την ύπαρξη συμβολισμών στην τέχνη.