H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες

Οι art deco πολυκατοικίες της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο μιας πενταμελούς ομάδας καλλιτεχνών και συστήνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό πρότζεκτ.

H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες

Οι art deco πολυκατοικίες της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο μιας πενταμελούς ομάδας καλλιτεχνών και συστήνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό πρότζεκτ.

H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες - εικόνα 1

Από τις κεντρικές της οδούς μέχρι και τα στενά δρομάκια, η Κυψέλη αποτελεί εδώ και χρόνια μια γειτονιά με καλλιτεχνική αύρα, αλλά και ορμητήριο και πηγή έμπνευσης πολλών ανθρώπων των τεχνών, ενώ οι μοντέρνες πολυκατοικίες – σήμα κατατεθέν των δεκαετιών ’30- ’70 ενώνουν το «πλούσιο» χθες της γειτονιάς με το πολύβουο σήμερα.

Η ομάδα Campus Novel, ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που αποτελείται από μια πεντάδα καλλιτεχνών, παρατηρεί με τη δική της ματιά την γειτονιά της Κυψέλης, της περιοχής που σύστησε στην Αθήνα την πολυκατοικία ως νεωτερικό τύπο κατοίκησης, και εστιάζει στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες των art deco εισόδων των πολυκατοικιών αυτών μέσα από το ιδιαίτερό της πρότζεκτ με τίτλο «Rezeptionsästhetik», το οποίο παρουσιάζεται στον πολιτιστικό οργανισμό Snehta στις 30/3.

Έπειτα από την κατηγοριοποίησή τους αναφορικά με το είδος της διακόσμησης, τα υλικά, τη χρονικότητα της εκτέλεσης καθώς και άλλων στοιχείων, οι είσοδοι των πολυκατοικιών που φέρουν αισθητικά ή διακοσμητικά χαρακτηριστικά κατεγράφησαν και αποτέλεσαν τον καμβά των εικαστικών παρεμβάσεων που έκανε η ομάδα καλλιτεχνών. Το «Rezeptionsästhetik», το εικαστικό αυτό πρότζεκτ, ενσωματώνει και παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικά σε κάποιες από τις περίτεχνες εισόδους της γειτονιάς της Κυψέλης.

Εγκαίνια Πέμπτη 30 Μαρτίου, 8 μ.μ. – 11 μ.μ.
Διάρκεια 31 Μάρτίου - 2 Απριλίου, 4 μ.μ. - 8μμ.

SNEHTA, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη, 2130402918

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.