H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες

Οι art deco πολυκατοικίες της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο μιας πενταμελούς ομάδας καλλιτεχνών και συστήνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό πρότζεκτ.

H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες

Οι art deco πολυκατοικίες της πυκνοκατοικημένης γειτονιάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο μιας πενταμελούς ομάδας καλλιτεχνών και συστήνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό πρότζεκτ.

H Κυψέλη εμπνέει τους καλλιτέχνες - εικόνα 1

Από τις κεντρικές της οδούς μέχρι και τα στενά δρομάκια, η Κυψέλη αποτελεί εδώ και χρόνια μια γειτονιά με καλλιτεχνική αύρα, αλλά και ορμητήριο και πηγή έμπνευσης πολλών ανθρώπων των τεχνών, ενώ οι μοντέρνες πολυκατοικίες – σήμα κατατεθέν των δεκαετιών ’30- ’70 ενώνουν το «πλούσιο» χθες της γειτονιάς με το πολύβουο σήμερα.

Η ομάδα Campus Novel, ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που αποτελείται από μια πεντάδα καλλιτεχνών, παρατηρεί με τη δική της ματιά την γειτονιά της Κυψέλης, της περιοχής που σύστησε στην Αθήνα την πολυκατοικία ως νεωτερικό τύπο κατοίκησης, και εστιάζει στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες των art deco εισόδων των πολυκατοικιών αυτών μέσα από το ιδιαίτερό της πρότζεκτ με τίτλο «Rezeptionsästhetik», το οποίο παρουσιάζεται στον πολιτιστικό οργανισμό Snehta στις 30/3.

Έπειτα από την κατηγοριοποίησή τους αναφορικά με το είδος της διακόσμησης, τα υλικά, τη χρονικότητα της εκτέλεσης καθώς και άλλων στοιχείων, οι είσοδοι των πολυκατοικιών που φέρουν αισθητικά ή διακοσμητικά χαρακτηριστικά κατεγράφησαν και αποτέλεσαν τον καμβά των εικαστικών παρεμβάσεων που έκανε η ομάδα καλλιτεχνών. Το «Rezeptionsästhetik», το εικαστικό αυτό πρότζεκτ, ενσωματώνει και παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικά σε κάποιες από τις περίτεχνες εισόδους της γειτονιάς της Κυψέλης.

Εγκαίνια Πέμπτη 30 Μαρτίου, 8 μ.μ. – 11 μ.μ.
Διάρκεια 31 Μάρτίου - 2 Απριλίου, 4 μ.μ. - 8μμ.

SNEHTA, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη, 2130402918

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.