Οδηγός Τεχνών

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH

To project space της Ασκληπιού καλωσορίζει την άνοιξη με μια πολυσυλλεκτική έκθεση - hapenning.

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH

To project space της Ασκληπιού καλωσορίζει την άνοιξη με μια πολυσυλλεκτική έκθεση - hapenning.

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH - εικόνα 1

Ένα παλιό νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας ανακαινίστηκε μέσω crowdfunding και πλέον στεγάζει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τεσσάρων καλλιτέχνιδων από την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισλανδία και την Ιρλανδία. Οι τέσσερίς τους, μετά από πολλή προσωπική δουλειά, δημιούργησαν ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό project Α-DASH που μιλά (σε πολλές γλώσσες) για την εικαστική Αθήνα του σήμερα και αποσκοπεί στο να δουλέψει με έναν πολύ οργανικό τρόπο συμπεριλαμβάνοντας εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια κ.λπ.

Στο πλαίσιο του σκοπού αυτού, από τις 26/2 έως τις 5/3 το Α-DASH project space φιλοξενεί την έκθεση «I remember not remembering it very well» που συνδυάζει τέχνη, σχέδιο και παράσταση σε ένα event όπου εναλλασσόμενες αφηγήσεις, ιεροτελεστίες και επιρροές διαταράσσονται και μπερδεύονται. Τεχνητά μέλη σώματος που φαίνονται γυμνασμένα γίνονται μέρος καρναβαλίστικων φιγούρων και καθημερινά αντικείμενα δανείζονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κινήματος Memphis, ενώ μοιάζουν με κλασσικά έπιπλα, σαν κι αυτά των κεραμικών του 500πΧ., γεμίζουν το διατηρητέο νεοκλασικό – χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, που τα ίχνη από την προηγούμενη χρήση του ως Ασιατικό εστιατόριο είναι ακόμα εμφανή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης μάλιστα, στις 25/2 στις 8μ.μ, μετατρέπονται σε αποκριάτικο πάρτι με live μουσική, τραγούδια και κρασί.

Διάρκεια έκθεσης: 26/2 – 5/3, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, 2μ.μ – 6μ.μ
Εγκαίνια: 25/2, 8μ.μ έως τα μεσάνυχτα.


A-DASH project space, Ασκληπιού 74, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.