Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH

To project space της Ασκληπιού καλωσορίζει την άνοιξη με μια πολυσυλλεκτική έκθεση - hapenning.

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH

To project space της Ασκληπιού καλωσορίζει την άνοιξη με μια πολυσυλλεκτική έκθεση - hapenning.

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH - εικόνα 1

Ένα παλιό νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας ανακαινίστηκε μέσω crowdfunding και πλέον στεγάζει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τεσσάρων καλλιτέχνιδων από την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισλανδία και την Ιρλανδία. Οι τέσσερίς τους, μετά από πολλή προσωπική δουλειά, δημιούργησαν ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό project Α-DASH που μιλά (σε πολλές γλώσσες) για την εικαστική Αθήνα του σήμερα και αποσκοπεί στο να δουλέψει με έναν πολύ οργανικό τρόπο συμπεριλαμβάνοντας εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια κ.λπ.

Στο πλαίσιο του σκοπού αυτού, από τις 26/2 έως τις 5/3 το Α-DASH project space φιλοξενεί την έκθεση «I remember not remembering it very well» που συνδυάζει τέχνη, σχέδιο και παράσταση σε ένα event όπου εναλλασσόμενες αφηγήσεις, ιεροτελεστίες και επιρροές διαταράσσονται και μπερδεύονται. Τεχνητά μέλη σώματος που φαίνονται γυμνασμένα γίνονται μέρος καρναβαλίστικων φιγούρων και καθημερινά αντικείμενα δανείζονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κινήματος Memphis, ενώ μοιάζουν με κλασσικά έπιπλα, σαν κι αυτά των κεραμικών του 500πΧ., γεμίζουν το διατηρητέο νεοκλασικό – χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, που τα ίχνη από την προηγούμενη χρήση του ως Ασιατικό εστιατόριο είναι ακόμα εμφανή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης μάλιστα, στις 25/2 στις 8μ.μ, μετατρέπονται σε αποκριάτικο πάρτι με live μουσική, τραγούδια και κρασί.

Διάρκεια έκθεσης: 26/2 – 5/3, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, 2μ.μ – 6μ.μ
Εγκαίνια: 25/2, 8μ.μ έως τα μεσάνυχτα.


A-DASH project space, Ασκληπιού 74, Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.