Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH

To project space της Ασκληπιού καλωσορίζει την άνοιξη με μια πολυσυλλεκτική έκθεση - hapenning.

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH

To project space της Ασκληπιού καλωσορίζει την άνοιξη με μια πολυσυλλεκτική έκθεση - hapenning.

Έκθεση-ιεροτελεστία στο A-DASH - εικόνα 1

Ένα παλιό νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας ανακαινίστηκε μέσω crowdfunding και πλέον στεγάζει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τεσσάρων καλλιτέχνιδων από την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισλανδία και την Ιρλανδία. Οι τέσσερίς τους, μετά από πολλή προσωπική δουλειά, δημιούργησαν ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό project Α-DASH που μιλά (σε πολλές γλώσσες) για την εικαστική Αθήνα του σήμερα και αποσκοπεί στο να δουλέψει με έναν πολύ οργανικό τρόπο συμπεριλαμβάνοντας εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια κ.λπ.

Στο πλαίσιο του σκοπού αυτού, από τις 26/2 έως τις 5/3 το Α-DASH project space φιλοξενεί την έκθεση «I remember not remembering it very well» που συνδυάζει τέχνη, σχέδιο και παράσταση σε ένα event όπου εναλλασσόμενες αφηγήσεις, ιεροτελεστίες και επιρροές διαταράσσονται και μπερδεύονται. Τεχνητά μέλη σώματος που φαίνονται γυμνασμένα γίνονται μέρος καρναβαλίστικων φιγούρων και καθημερινά αντικείμενα δανείζονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κινήματος Memphis, ενώ μοιάζουν με κλασσικά έπιπλα, σαν κι αυτά των κεραμικών του 500πΧ., γεμίζουν το διατηρητέο νεοκλασικό – χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, που τα ίχνη από την προηγούμενη χρήση του ως Ασιατικό εστιατόριο είναι ακόμα εμφανή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης μάλιστα, στις 25/2 στις 8μ.μ, μετατρέπονται σε αποκριάτικο πάρτι με live μουσική, τραγούδια και κρασί.

Διάρκεια έκθεσης: 26/2 – 5/3, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, 2μ.μ – 6μ.μ
Εγκαίνια: 25/2, 8μ.μ έως τα μεσάνυχτα.


A-DASH project space, Ασκληπιού 74, Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
01/02/2023

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.