Ο Άδωνις στη Στέγη

Ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της σύγχρονης αραβικής ποίησης έρχεται στη Στέγη στις 10/1 και ανταλλάσσει λέξεις και σκέψεις με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Ο Άδωνις στη Στέγη

Ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της σύγχρονης αραβικής ποίησης έρχεται στη Στέγη στις 10/1 και ανταλλάσσει λέξεις και σκέψεις με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Ο Άδωνις στη Στέγη - εικόνα 1

Ο Σύριος ποιητής Άλι Άχµαντ Σαΐντ Έσµπερ, γνωστός ως Άδωνις, έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος της Στέγης για μια ανοιχτή προς το κοινό συνομιλία με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιώργο Αρχιμανδρίτη στις 10/1. Ο κορυφαίος αραβόφωνος ποιητής θα μοιραστεί με τους ακροατές του τις σκέψεις του για το ρόλο της ποίησης σήμερα, τον πόλεμο στη Συρία, το προσφυγικό, το Ισλάμ και την τρομοκρατία.

Αφήνοντας στην άκρη το μουσουλμανικό του όνομα από πολύ νωρίς, θεωρώντας πως του ‘στερεί’ την πρόσβαση στην οικουμενικότητα και στη δημιουργία, εκφράζεται μέσα από ποιητικά έργα που διακρίνονται για το πολιτικό τους βλέμμα, γι’ αυτό και οι απόψεις του στα θέματα που θα προσεγγισθούν στη μικρή σκηνή της Στέγης αναμένονται άκρως ενδιαφέρουσες.

Όντας υποστηρικτής προοδευτικών για την πατρίδα του πολιτικών φρονημάτων, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και αυτοεξορίστηκε στον Λίβανο και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου ζει και δημιουργεί μέχρι σήμερα. Το όνομά του έχει συμπεριληφθεί πολλές φορές στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο Νόμπελ, ενώ το 2011 τιμήθηκε με το γερμανικό λογοτεχνικό βραβείο Γκαίτε ξεχωρίζοντας «για το διεθνή χαρακτήρα του έργου του και για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό».

10/1, 7μ.μ
Μικρή Σκηνή Στέγης
Είσοδος δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, 2109005800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.