Μουσείο χωρίς σπίτι

Αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα, το «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία» ζωντανεύει με εκθέματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας

Μουσείο χωρίς σπίτι

Αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα, το «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία» ζωντανεύει με εκθέματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ήδη από τις 14/11 η Αθήνα έχει γεμίσει από εκθέματα- αντικείμενα που πρόσφεραν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν στην Ελλάδα. Τα αντικείμενα αυτά, απλά, καθημερινά και ίσως όχι τόσο πολύτιμα για μας, όπως ένα πουκάμισο ή ένα παιχνίδι, αντιπροσωπεύουν την ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολίζουν τις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους τους τελευταίους μήνες. Όλη αυτή η δράση, το «Μουσείο Χωρίς Σπίτι» όπως ονομάζεται, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Oxfam, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανώσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας. Φωτογραφίες των αντικειμένων θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σε στάσεις λεωφορείων και τραμ, σε βαγόνια τρένων του ΗΣΑΠ, καθώς και σε διαφημιστικές πινακίδες σε στάσεις του μετρό της Αθήνας. Παράλληλα, πραγματικές προθήκες θα τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Φρυσίρα καθώς και στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τους επισκέπτες να μπορούν να δουν από κοντά «εκθέματα» γεμάτα προσφορά και αγάπη.

Μουσείο χωρίς σπίτι - εικόνα 1

Στο www.museumwithoutahome.gr θα μπορούν όλοι να δουν τα «εκθέματα» και να διαβάζουν τις προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που «κρύβονται» πίσω από κάθε ένα από αυτά. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει με την υπογραφή του τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και η Oxfam, διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλους. Έως 14/12 σε διάφορα σημεία στην πόλη, με εκθέματα που ανανεώνονται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.