Μουσείο χωρίς σπίτι

Αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα, το «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία» ζωντανεύει με εκθέματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας

Μουσείο χωρίς σπίτι

Αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την ελπίδα, το «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία» ζωντανεύει με εκθέματα σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ήδη από τις 14/11 η Αθήνα έχει γεμίσει από εκθέματα- αντικείμενα που πρόσφεραν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν στην Ελλάδα. Τα αντικείμενα αυτά, απλά, καθημερινά και ίσως όχι τόσο πολύτιμα για μας, όπως ένα πουκάμισο ή ένα παιχνίδι, αντιπροσωπεύουν την ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολίζουν τις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους τους τελευταίους μήνες. Όλη αυτή η δράση, το «Μουσείο Χωρίς Σπίτι» όπως ονομάζεται, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Oxfam, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανώσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας. Φωτογραφίες των αντικειμένων θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σε στάσεις λεωφορείων και τραμ, σε βαγόνια τρένων του ΗΣΑΠ, καθώς και σε διαφημιστικές πινακίδες σε στάσεις του μετρό της Αθήνας. Παράλληλα, πραγματικές προθήκες θα τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Φρυσίρα καθώς και στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τους επισκέπτες να μπορούν να δουν από κοντά «εκθέματα» γεμάτα προσφορά και αγάπη.

Μουσείο χωρίς σπίτι - εικόνα 1

Στο www.museumwithoutahome.gr θα μπορούν όλοι να δουν τα «εκθέματα» και να διαβάζουν τις προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που «κρύβονται» πίσω από κάθε ένα από αυτά. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει με την υπογραφή του τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και η Oxfam, διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλους. Έως 14/12 σε διάφορα σημεία στην πόλη, με εκθέματα που ανανεώνονται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.