1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. 

1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. 

1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών - εικόνα 1

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, μας καλούν να γνωρίσουμε ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Στόχος του 1ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών που θα γίνει στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο κτίριο του Κέντρου (Θήρας 19, πλατεία Αμεερικής) είναι να φωτίσει το επάγγελμα του σχεδιαστή – ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυδιάστατα επαγγέλματα σήμερα – και να φέρει σε επαφή τους τωρινούς επαγγελματίες του χώρου με τους μελλοντικούς, μέσα από ένα πρίσμα δραστηριοτήτων, με κεντρικό άξονα το σκίτσο.

1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών - εικόνα 2

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν κορυφαίοι δημιουργοί του ευρύτερου χώρου στο Σκίτσο, το Κόμικς, την Γελοιογραφία, την Καρικατούρα, το Animation, την Εικονογράφηση, το Grafiti, την Γραφιστική, το Τατουάζ, τα Video Games,την Φωτογραφία, τον Κινηματογράφο, το Concept Art, τα Visual Effects, οι οποίοι θα μιλήσουν για την δουλειά τους και θα πραγματοποιήσουν ανοικτά Masterclasses και Workshops. Δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ θα έχουν οι νέοι δημιουργοί fanzin artists παρουσιάζοντας τις δικές τους φρέσκες ιδέες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις και θα ανακοινωθούν οι νικητές του παιδικού διαγωνισμού «Σκυλίσια Ζωή».

Το ωράριο του φεστιβάλ είναι 12μ. έως 9μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη

Για πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και για κρατήσεις θέσεων στα workshop μπείτε στο :www.appliedartsfestival.com
Facebook: https://www.facebook.com/appliedartsfestival/ Τηλ. : 2108665611

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.