Βιβλία για το Πάσχα

Μια επιλογή βιβλίων για το Πάσχα για αναγνώσεις στην ύπαιθρο ή σε κάποιο ηλιόλουστο μπαλκόνι της ήσυχης πόλης.

Βιβλία για το Πάσχα

Μια επιλογή βιβλίων για το Πάσχα για αναγνώσεις στην ύπαιθρο ή σε κάποιο ηλιόλουστο μπαλκόνι της ήσυχης πόλης.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 1

Νόμος περί τέκνων
Ίαν ΜακΓιούαν
Μτφ: Κ. Σχινά
Εκδ. Πατάκη Τιμή: € 12,80

Ένα παιδί το οποίο αρνείται θεραπεία για θρησκευτικούς λόγους γίνεται σημείο εστίασης της περιπέτειας των ανθρώπινων σχέσεων και της σύγκρουσης μεταξύ πίστης, ορθού λόγου και ηθικής. Οι λεπτές ισορροπίες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της Φιόνα, η οποία θα κληθεί να συμβιβάσει αντίρροπες θεωρήσεις ζωής, αποτελούν τη βάση για μια μυθιστορηματική οπτική πάνω σε φαινομενικά άλυτα διλήμματα.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 2

Ο Ιάπωνας εραστής
Ιζαμπέλ Αλιέντε
Μτφ: Β. Κνήτου
Εκδ. Ψυχογιός
Τιμή: € 16,60
Μια ιστορία κρυφού πάθους που διατρέχει δεκαετίες, γενιές και ηπείρους θέτοντας σε πρώτο πλάνο ζητήματα ταυτότητας και συμφιλίωσης. Κεντρικό σημείο αναφοράς ο έρωτας της Άλμα και του Ιάπωνα Ιτσιμέι, ο οποίος μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ θα σταλεί σε στρατόπεδο. Την ιστορία τους πλαισιώνουν μεγάλα και μικρότερα αλλά κομβικής σημασίας γεγονότα του 20ου αιώνα, τα οποία μετασχηματίζονται από τις δυναμικές των προσωπικών ιστοριών και τους έρωτες ενός ψηφιδωτού από διαφορετικούς χαρακτήρες.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 3

Τσέρνομπιλ, ένα χρονικό του μέλλοντος
Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Μτφ: Ο. Γεωργιάδης
Εκδ. Πατάκη
Τιμή: € 14,40
Συγκλονιστικές και σπαρακτικές μαρτυρίες της μεγαλύτερης τεχνολογικής καταστροφής του 20ου αιώνα, πριν από 30 χρόνια ακριβώς, η οποία έκτοτε ταυτίζεται με την έννοια μιας απειλής που υπερβαίνει τα ανθρώπινα μέτρα και τις συνήθεις μεθόδους αντιμετώπισης. Η Αλεξίεβιτς (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016) επισκέπτεται το σημείο του ατυχήματος, ακούει τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από τη ραδιενέργεια, καταγράφει μαρτυρίες για τη σταδιακή συνειδητοποίηση του μεγέθους της καταστροφής σε όλα τα επίπεδα, συλλέγοντας «καθημερινά συναισθήματα, σκέψεις και λέξεις», συνθέτοντας, όπως και σε άλλα έργα της, «την άγνωστη Ιστορία».

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 4

Ο αχός της εποχής
Julian Barnes
Μτφ: Θ. Σκάσσης
Εκδ. Μεταίχμιο
Τιμή: € 15,50
Ο εξαιρετικός Τζούλιαν Μπαρνς γράφει ένα μυθιστόρημα για τη σύγκρουση τέχνης και εξουσίας στα χρόνια του σταλινικού Μεγάλου Τρόμου, συνθήκη που μοιραία παράγει αναπότρεπτα ζητήματα αρχών, συμβιβασμού, κατάρρευσης ιδανικών και οραμάτων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται καθώς ο Σοστακόβιτς επισκέπτεται το βιογραφικό του παρελθόν παραμένοντας εγκλωβισμένος σε ένα παρόν βασανιστικής αναμονής και ανύπαρκτης προοπτικής μέλλοντος.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 5

Τρόποι να γυρίζεις σπίτι
Alejandro Zambra
Μτφ: Α. Κυριακίδης
Εκδ. Ίκαρος
Τιμή: € 13,50
Μια γενιά που ενηλικιώνεται μέσα από τα μάτια ενός εννιάχρονου αγοριού σε μια χρονική συγκυρία όπου ενήλικες και γονείς είναι συνεργοί ή θύματα της δικτατορίας του Πινοσέτ. Μαζί με την απώλεια της αθωότητας, ένας από τους σημαντικότερους Χιλιανούς συγγραφείς αποτυπώνει και την ιστορία ενός έθνους μέσα από μια αφήγηση που εναλλάσσεται μεταξύ συγγραφέα και πρωταγωνιστή.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 6

Εγκληματίας για τη χαμένη του τιμή και άλλα διηγήματα
Φρίντριχ Σίλερ
Επιμ: Α. Αντωνοπούλου
Εκδ. Πάπυρος
Τιμή: € 10,00
Μια ιδιαίτερα αξιόλογη συλλογή που επιχειρεί να κάνει γνωστά στο αναγνωστικό κοινό τα διηγήματα του Φρίντριχ Σίλερ. Βασική προκείμενη το Σίλερ είναι η ιδέα ότι η λογοτεχνία πρέπει να είναι κοινωνικά αποτελεσματική, επικεντρωμένη στον άνθρωπο και την πραγματικότητα, μέρος της οποίας είναι και ένας αναγνώστης που κρίνει και αποτιμά γεγονότα και συμβάντα.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 7

Μονταίνιος
Stefan Zweig
Μτφ: Μ. Αγγελίδου
Εκδ. Άγρα
Τιμή: €12
Σε ένα από τα τελευταία έργα του, ο μεγάλος συγγραφέας Stephan Zweig ταυτίζεται με τον Μονταίνιο, αυτός ο «ορκισμένος εχθρός κάθε βαναυσότητας» που γίνεται «σύντροφος, βοηθός, παρηγορητής και φίλος» καθώς ο κόσμος του βυθίζεται στον φανατισμό και τη βία. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, η ταύτιση του Zweig με τον Μονταίνιο σφραγίζεται από τις ιστορικές συνθήκες που στοιχειώνουν το τελευταίο δοκιμιακό έργο του.

Βιβλία για το Πάσχα - εικόνα 8

Οι χυδαίες ορχιδέες
Έλενα Μαρούτσου
Εκδ. Κίχλη
Τιμή: €16
Έντεκα διηγήματα που αποτελούν ένα «δέντρο» στις ρίζες του οποίου βρίσκονται γνωστά λογοτεχνικά έργα που λειτουργούν ως πηγές έμπνευσης και έμμεσα σημεία αναφοράς της Μαρούτσου. Το καλειδοσκοπικό αυτό βιβλίο αποτελείται από ψηφίδες της ταυτότητας των χαρακτήρων που διαμορφώνονται μέσα από διαφορετικές εκδοχές της σεξουαλικότητας, των δεσμών του αίματος, της τέχνης και της πραγματικότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.