Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture

Το εργαστήριο ευφυών συστημάτων, περιεχομένου και αλληλεπίδρασης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕMΠ, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα ημερίδα.

Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture

Το εργαστήριο ευφυών συστημάτων, περιεχομένου και αλληλεπίδρασης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνει στις 22 Μαρτίου 2016 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture» για τη δυνατότητα εντοπισμού του πολιτιστικού περιεχομένου και της ανταλλαγής γνώσεων, με έμφαση στην δημιουργική επαναχρησιμοποίηση και στον πληθοπορισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ημερίδα συγκεντρώνει ομιλητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το Europeana Fashion International Association, την Post Scriptum, για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις επιπτώσεις του ψηφιακού περιεχομένου στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Θα αναδείξει τις αυξανόμενες προσπάθειες διαμοιρασμού του πλούτου των πολιτιστικών πόρων, την έρευνα και τη γνώση που υπάρχουν σε ιδρυματικά αποθετήρια, προκειμένου να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της έρευνας και να οδηγήσει σε πιο πλούσιες ερμηνείες του παρελθόντος που βελτιώνουν την κατανόηση της εθνικής και ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Μέσα από την εξερεύνηση τριών θεματικών πεδίων - Ήχος και Εικόνα, Τρόφιμα και Ποτά, και Μουσεία και Τέχνη - και με χρήση της νεοσύστατης συνεργατικής πλατφόρμας WITH, η εκδήλωση έχει ως στόχο να συνθέσει τις θεμελιακές τάσεις και να τονίσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης και τη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών των χρηστών σε σχέση με την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα, θα διερευνηθούν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών, καινοτόμες πλατφόρμες και εργαλεία με στόχο τη διασύνδεση της έρευνας και της δημιουργικότητας με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

Για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι απαραίτητη η έγκαιρη εγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο:
https://www.eventbrite.com/e/repurpose-experience-taste-and-rethink-culture-tickets-21378529758
ή μέσω του διαδικτυακού τόπου της ημερίδας: http://mint-events.image.ntua.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας ή επικοινωνήστε με:
Νατάσα Σοφού: natasa@image.ntua.gr
Κατερίνα Κομνηνού: kkomninou@image.ntua.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18,
Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".