Ξεκινά το Καρναβάλι 2016 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Tο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, με την παραδοσιακή μίνι παρέλαση από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.

Ξεκινά το Καρναβάλι 2016 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Tο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, με την παραδοσιακή μίνι παρέλαση από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.

Ξεκινά το Καρναβάλι 2016 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου - εικόνα 1

Με αφετηρία τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου στις 12.00 το μεσημέρι και τέρμα την Πλατεία Μεταμορφώσεως, η οργανωτική ομάδα και τα πληρώματα του Χαμένου Θησαυρού θα σκορπίσουν το κλίμα της αποκριάς στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη, κηρύσσοντας την έναρξη του παιχνιδιού τους!

Στο κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, ένα πολύχρονο θεσμό για το καρναβάλι και την πόλη μας, συμμετέχουν ομάδες 4 έως 10 ατόμων, ηλικίας από 14 ετών και άνω, οι οποίες παίρνουν μέρος σε μία σειρά από δοκιμασίες και σαφάρια προκειμένου να μαζέψουν πόντους και να αναδειχτούν νικητές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η παρουσία του Κυνηγιού και στην Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού.

Ξεκινά το Καρναβάλι 2016 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου - εικόνα 2

Και αυτή τη χρονιά η διάθεση συμμετοχής στην παρέλαση από τα σχολεία και τους φορείς της πόλης μας είναι μεγάλη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν τα πληρώματα πάνω στη θεματολογία τους και τις κατασκευές των στολών τους. Ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι συμμετοχές από ομάδες εκτός της πόλης, οι οποίες κατεβάζουν πληρώματα και ετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Μαρτίου 2016 στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη. Η Νυχτερινή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά φέτος στον Ταύρο, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ενώ θα καταλήξει σε ένα μεγάλο πάρτυ μασκέ ενηλίκων, για το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr έχει αναρτηθεί η φόρμα συμμετοχής για τις Καρναβαλικές Παρελάσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Παράλληλα, στη σελίδα του Δήμου υπάρχει ειδική ενότητα στην οποία μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τη θεματολογία των πληρωμάτων και για τους τρόπους συμμετοχής στην Μεγάλη Παρέλαση. Η ενότητα ενημερώνεται καθημερινά, κάθε φορά που ένα πλήρωμα στέλνει νέες πληροφορίες.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα λήξουν την καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 με τα παραδοσιακά κούλουμα. Όλο το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.