Ο Χρήστος Γιανναράς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο των συζητήσεων «Η ζωή μου όλη…», την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Θανάσης Νιάρχος υποδέχεται τον καθηγητή και συγγραφέα Χρήστο Γιανναρά στο Φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, όπου θα συζητήσουν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα περιστατικά της ελληνικής ζωής.

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο των συζητήσεων «Η ζωή μου όλη…», την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Θανάσης Νιάρχος υποδέχεται τον καθηγητή και συγγραφέα Χρήστο Γιανναρά στο Φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, όπου θα συζητήσουν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα περιστατικά της ελληνικής ζωής.

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Ο Χρήστος Γιανναράς έχει ένα πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο, με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του «Η ελευθερία του ήθους» θεωρείται ότι όρισε τον πυρήνα αυτού που αργότερα ονομάστηκε νεορθοδοξία και έχει χαρακτηριστεί «ο Μάης του '68 στην Ορθόδοξη θεολογία και ηθική». Το ίδιο σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις του στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με τις επιφυλλίδες του σε εφημερίδες.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων «Η ζωή μου όλη…» ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, υποδέχεται στο Φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, προσωπικότητες της πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής. Με αφετηρία τον προσωπικό τους βίο, συζητούν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα περιστατικά της ελληνικής ζωής, κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, επικεντρωμένο στο ταραγμένο αλλά συναρπαστικό παρόν μας.

Τα επόμενα ραντεβού στο Φουαγιέ του ΔΘΠ :
Θανάσης Βαλτινός 18/01
Βαγγέλης Χρόνης 01/02
Κική Δημουλά 07/03
Γιώργος Μπαμπινιώτης 21/03
Άλκη Ζέη 04/04
Λούκα Κατσέλη 11/04

Δευτέρα 7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Είσοδος: 5 ευρώ η συνάντηση (5 συναντήσεις: 20 ευρώ, 10 συναντήσεις: 40 ευρώ)

Δημοτικό θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Τηλ: 2104143307, 2104143310

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.