Η Μέρα μετά την Πρώτη Μέρα

Η δεύτερη έκθεση του Enterprise Projects, που διαρκεί από τις 2 έως τις 9/1, είναι μια προσπάθεια να δοθεί μορφή στην ημέρα μετά την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Η Μέρα μετά την Πρώτη Μέρα

Η δεύτερη έκθεση του Enterprise Projects, που διαρκεί από τις 2 έως τις 9/1, είναι μια προσπάθεια να δοθεί μορφή στην ημέρα μετά την πρώτη ημέρα του χρόνου. Ευκαιρία να ανακαλύψετε το παλιό υπόγειο συνεργείο στους Αμπελόκηπους που μετέτρεψαν σε χώρο τέχνης δύο 24χρονα παιδιά, ο Βασίλης Παπαγεωργίου και η Δανάη Γιαννόγλου. Όπως μας είπαν οι ίδιοι: «Μας ενδιαφέρει να δείξουμε δουλειά συνομήλικών μας καλλιτεχνών που δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να εκθέσουν, αλλά και να δουλέψουμε ακόμη πάνω στη δομή και στην αισθητική του χώρου».

Στην έκθεση «Η μέρα μετά την πρώτη ημέρα» συμμετέχουν οι Έρση Βαρβέρη, Νατάσα Ευσταθιάδη, Κοσμάς Νικολάου, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Lea Collet & Marios Stamatis, Adrien Gerenton (Χαλκηδόνος 56-58, www.enterprise-projects.com).

Η Μέρα μετά την Πρώτη Μέρα - εικόνα 1
Adrien Gerenton
Η Μέρα μετά την Πρώτη Μέρα - εικόνα 2
Κοσμάς Νικολάου

Η Μέρα μετά την Πρώτη Μέρα - εικόνα 3
Μυρτώ Ξανθοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
01/02/2023

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.