Παρουσίαση 2 βιβλίων της Νίκης Παπαθεοχάρη

Δύο βιβλία της ποιήτριας και εικαστικού, οι «Ελληνικές Θαλασσινές Διαστάσεις» και οι «Ψηφίδες», θα παρουσιαστούν στις 2/11, στις 8 μ.μ., σε μια ιδιαίτερη βραδιά στο Panteon Theatre.

Παρουσίαση 2 βιβλίων της Νίκης Παπαθεοχάρη

Δύο βιβλία της ποιήτριας και εικαστικού, οι «Ελληνικές Θαλασσινές Διαστάσεις» και οι «Ψηφίδες», θα παρουσιαστούν στις 2/11, στις 8 μ.μ., σε μια ιδιαίτερη βραδιά στο Panteon Theatre.

Παρουσίαση 2 βιβλίων της Νίκης Παπαθεοχάρη - εικόνα 1

Ελληνικές Θαλασσινές Διαστάσεις/ Πετρογλυπτική
Η τέχνη ταυτισμένη απόλυτα με της Θάλασσας την απέραντη ελευθερία και την ευεργετική της πλάνη. Η ανάγκη να σκύψει η φροντίδα πάνω στο “Ελάχιστο”, ν’ ανακαλύψει την επιστήμη του “Ασήμαντου” για το κέρδος της αυτοσυνείδησης. Η μεταφυσική πάλη, στην προσπάθεια να δημιουργήσει το αντι-πεπρωμένο, καλοπιάνοντας τη Φύση και το Χρόνο. “Ό,τι σώσεις μες στην αστραπή...”

Παρουσίαση 2 βιβλίων της Νίκης Παπαθεοχάρη - εικόνα 2

Ψηφίδες/ Ποίηση
Με το αφτί στης Γης τους κραδασμούς, κι ενάντια στις αφυδατωμένες αγάπες, η Νίκη μαζεύει σταγόνες αυθεντικής ζωής καθώς αφανίζονται στη στροφοδίνη της χρησιμοθηρίας και στο χάος των εντυπώσεων...

Παρουσίαση 2 βιβλίων της Νίκης Παπαθεοχάρη - εικόνα 3

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (Λογοτέχνης - Κριτικός), Δημήτρης Λιγνάδης (Σκηνοθέτης – Ηθοποιός) Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Τάνια Τρύπη (Ηθοποιός), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ηθοποιός)

PANTHEON THEATER Πειραιώς 166, Ταύρος, Τηλ: 210 3471111

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ Σόλωνος 116, 210 3837303, www.isideris.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".