28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σταθερό ραντεβού για βόλτες στα δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους που είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο.

28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σταθερό ραντεβού για βόλτες στα δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους που είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο.

28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία - εικόνα 1
© Μουσείο Ακρόπολης, Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Ευκαιρία λοιπόν να περάσετε από το πάντα δημοφιλές τέτοιες μέρες Μουσείο της Ακρόπολης που μάλιστα αφιερώνει την ημέρα στα παιδιά με θεματικές εκδηλώσεις για τη φύση και τα ζώα. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα περιμένουν τα παιδιά και τους συνοδούς τους από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, στον εξώστη με θέα στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Εκεί απαντούν στις απορίες τους σχετικά με τα ζώα και τους αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες. Τα παιδιά αποτυπώνουν τη φαντασία τους σε πολύχρωμες κάρτες και στη συνέχεια ξεκινούν την πορεία της αναζήτησης μύθων και πλασμάτων ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου.

Μια άλλη ωραία ιδέα είναι μια βόλτα από το Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσετε τους δρόμους των Περιηγητών του 17ου-19ου αιώνα, από το Πολεμικό Μουσείο που έχει την τιμητική του λόγω της ημέρας ή να κάνετε έναν οικογενειακό περίπατο σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης αλλά και των κοντινών εξοχών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.