Έκθεση της Χρύσας Βέργη «Η Ψυχή του Τοπίου - Αναδρομή 1985-2015»

Στο νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 το κοινό της Αθήνας παρουσιάζονται μέχρι τις 17 Οκτωβρίου τα έργα της ζωγράφου που φιλοξενήθηκαν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Έκθεση της Χρύσας Βέργη «Η Ψυχή του Τοπίου - Αναδρομή 1985-2015»

Στο νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 το κοινό της Αθήνας παρουσιάζονται μέχρι τις 17 Οκτωβρίου τα έργα της ζωγράφου που φιλοξενήθηκαν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Έκθεση της Χρύσας Βέργη «Η Ψυχή του Τοπίου - Αναδρομή 1985-2015» - εικόνα 1
1998, ''SAND GAMES''

Μέσα από αυτή την αναδρομική έκθεση στην Γκαλερί Ευριπίδη η Χρύσα Βέργη διηγείται τη δική της προσωπική σχέση με το φυσικό περιβάλλον, μια σχέση ειλικρινή, άφθαρτη στο χρόνο, που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες και γίνεται ολοένα πιο βαθιά και ουσιαστική. Όπως σημειώνει η γκαλερίστα Νάσια Ευριπίδου «Η Χρύσα Βέργη ανήκει σ’ αυτή την σπάνια γκάμα καλλιτεχνών, που με το χαρακτηριστικό της, αναγνωρίσιμο δείγμα εικαστικής γραφής, τολμά να αποχωριστεί το οικείο και το ασφαλές στην ζωγραφική αναπαράσταση του τοπίου, προχωρώντας τον αισθητικό της προβληματισμό σε νέες διαδρομές, τολμώντας νέες, εικαστικές προσεγγίσεις στην ερμηνεία του Τοπίου».

Διάρκεια Έκθεσης : 24 Σεπτεμβρίου -17 Οκτωβρίου 2015
Γκαλερί Ευριπίδη: Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι
τηλ: 210 3615909

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 11.00 -15.00 & 17.00 - 20.30, Σαββάτο: 11.00 -15.00. Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.