Art History Week στο DEREE

Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου.

Art History Week στο DEREE

Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου.

Art History Week στο DEREE - εικόνα 1
Athens Biennale, Ομόνοια, Άποψη του έργου του Νίκου Κεσσανλή, Ρινόκερος, 1997, ευγενική παραχώρηση Κλάρα Ρωμανού, © Δημήτρης Τσουμπλέκας

Πρόκειται για ένα διήμερο διαλέξεων με θέμα «Career Carriers in Art History», που θα εστιάσει στις επαγγελματικές κατευθύνσεις που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στον χώρο της Ιστορίας της Τέχνης.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του DEREE, οι οποίοι μέσω του ακαδημαϊκού ομίλου History of Art Society θέλησαν να διερευνήσουν τις επαγγελματικές επιλογές που έχει ένας απόφοιτος του τμήματος.

Στο Art History Week, καταξιωμένοι ομιλητές από τον χώρο της τέχνης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους, ο καθένας μέσα από το δικό του επαγγελματικό πρίσμα, ως επιμελητής εκθέσεων και art projects, κριτικός τέχνης, δημοσιογράφος, διευθυντής γκαλερί – κερδοσκοπικών και μη – και εκτιμητής τέχνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον χώρο της τέχνης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ομιλητές: Ξένια Καλπακτσόγλου – Συνδιευθύντρια της Athens Biennale
Ηλιάνα Φωκιανάκη – Ιδρύτρια του State of Concept Πολύνα Κοσμαδάκη – Επιμελήτρια Μουσείου Μπενάκη
Δέσποινα Ζευκιλή – Διευθύντρια σύνταξης Αθηνόραμα
Χριστόφορος Μαρίνος – Επιμελητής, Κριτικός Τέχνης
Εργίνα Ξυδούς – MRICS, Εκτιμήτρια Τέχνης Έλλη Κανάτα – Elika Gallery

Για περισσότερες πληροφορίες 210 600 9800, εσωτ. 1456, www.acg.edu/events

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.