Art History Week στο DEREE

Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου.

Art History Week στο DEREE

Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου.

Art History Week στο DEREE - εικόνα 1
Athens Biennale, Ομόνοια, Άποψη του έργου του Νίκου Κεσσανλή, Ρινόκερος, 1997, ευγενική παραχώρηση Κλάρα Ρωμανού, © Δημήτρης Τσουμπλέκας

Πρόκειται για ένα διήμερο διαλέξεων με θέμα «Career Carriers in Art History», που θα εστιάσει στις επαγγελματικές κατευθύνσεις που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στον χώρο της Ιστορίας της Τέχνης.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του DEREE, οι οποίοι μέσω του ακαδημαϊκού ομίλου History of Art Society θέλησαν να διερευνήσουν τις επαγγελματικές επιλογές που έχει ένας απόφοιτος του τμήματος.

Στο Art History Week, καταξιωμένοι ομιλητές από τον χώρο της τέχνης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους, ο καθένας μέσα από το δικό του επαγγελματικό πρίσμα, ως επιμελητής εκθέσεων και art projects, κριτικός τέχνης, δημοσιογράφος, διευθυντής γκαλερί – κερδοσκοπικών και μη – και εκτιμητής τέχνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον χώρο της τέχνης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ομιλητές: Ξένια Καλπακτσόγλου – Συνδιευθύντρια της Athens Biennale
Ηλιάνα Φωκιανάκη – Ιδρύτρια του State of Concept Πολύνα Κοσμαδάκη – Επιμελήτρια Μουσείου Μπενάκη
Δέσποινα Ζευκιλή – Διευθύντρια σύνταξης Αθηνόραμα
Χριστόφορος Μαρίνος – Επιμελητής, Κριτικός Τέχνης
Εργίνα Ξυδούς – MRICS, Εκτιμήτρια Τέχνης Έλλη Κανάτα – Elika Gallery

Για περισσότερες πληροφορίες 210 600 9800, εσωτ. 1456, www.acg.edu/events

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.