Art History Week στο DEREE

Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου.

Art History Week στο DEREE

Το τμήμα της Ιστορίας της Τέχνης του DEREE-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργανώνει το Art History Week, στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου.

Art History Week στο DEREE - εικόνα 1
Athens Biennale, Ομόνοια, Άποψη του έργου του Νίκου Κεσσανλή, Ρινόκερος, 1997, ευγενική παραχώρηση Κλάρα Ρωμανού, © Δημήτρης Τσουμπλέκας

Πρόκειται για ένα διήμερο διαλέξεων με θέμα «Career Carriers in Art History», που θα εστιάσει στις επαγγελματικές κατευθύνσεις που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στον χώρο της Ιστορίας της Τέχνης.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του DEREE, οι οποίοι μέσω του ακαδημαϊκού ομίλου History of Art Society θέλησαν να διερευνήσουν τις επαγγελματικές επιλογές που έχει ένας απόφοιτος του τμήματος.

Στο Art History Week, καταξιωμένοι ομιλητές από τον χώρο της τέχνης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους, ο καθένας μέσα από το δικό του επαγγελματικό πρίσμα, ως επιμελητής εκθέσεων και art projects, κριτικός τέχνης, δημοσιογράφος, διευθυντής γκαλερί – κερδοσκοπικών και μη – και εκτιμητής τέχνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον χώρο της τέχνης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ομιλητές: Ξένια Καλπακτσόγλου – Συνδιευθύντρια της Athens Biennale
Ηλιάνα Φωκιανάκη – Ιδρύτρια του State of Concept Πολύνα Κοσμαδάκη – Επιμελήτρια Μουσείου Μπενάκη
Δέσποινα Ζευκιλή – Διευθύντρια σύνταξης Αθηνόραμα
Χριστόφορος Μαρίνος – Επιμελητής, Κριτικός Τέχνης
Εργίνα Ξυδούς – MRICS, Εκτιμήτρια Τέχνης Έλλη Κανάτα – Elika Gallery

Για περισσότερες πληροφορίες 210 600 9800, εσωτ. 1456, www.acg.edu/events

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες εκδόσεις Ομηρικών Επών και διάλεξη της Emily Wilson από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών

Η φημισμένη καθηγήτρια κλασικών σπουδών θα μιλήσει με θέμα: "Οι Μύθοι, η Μαγεία και το Μυστήριο των Αρχαίων Ελλήνων: Εξερευνώντας τις Συνδέσεις με τον Σύγχρονο Πολιτισμό".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών στην έκθεση "TRESholds".

"100memories": Περίπατος και μια εφήμερη παράσταση αφήγησης στη Νίκαια Αττικής

Το κοινό θα περιηγηθεί στον προσφυγικό συνοικισμό της Νίκαιας και τα βήματά του θα διασταυρωθούν με αυτά των ανθρώπων που πέρασαν από τους ίδιους δρόμους -από τις ίδιες γειτονιές- στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.