Καλλιτέχνες για την κοινωνική δικαιοσύνη

Oι έννοιες του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο 50 Ελλήνων και Αμερικανών εικαστικών και ομάδων από τις 30/4 στον εκθεσιακό χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Καλλιτέχνες για την κοινωνική δικαιοσύνη

Oι έννοιες του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο 50 Ελλήνων και Αμερικανών εικαστικών και ομάδων από τις 30/4 στον εκθεσιακό χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Καλλιτέχνες για την κοινωνική δικαιοσύνη - εικόνα 1

Θέμα αιχμής, ειδικά στην εποχή μας, οι έννοιες του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο 50 Ελλήνων και Αμερικανών εικαστικών και ομάδων από αυτήν την Τετάρτη 30/4 (εγκαίνια: 7.30 μ.μ.) στον εκθεσιακό χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Την έκθεση «Κράτος δικαίου και το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος» του John Jay College of Criminal Justice του City of New York University επιμελούνται η καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών του κολεγίου Θάλεια Βραχοπούλου και ο διευθυντής της νεοϋορκέζικης Andrew and Anya Shiva Gallery Μπιλ Πάνγκμπερν και συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Γρηγοριάδης, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Κώστας Μπασάνος, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Δανάη Στράτου, Κώστας Τσώλης, Γιώργος Χατζημιχάλης, The Guerrilla Girls. Στις 11-14/6, μάλιστα, θα διεξαχθεί στην Αθήνα και το συνέδριο του κολεγίου «Το κράτος δικαίου σε μια εποχή αλλαγής: ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και διακυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Το εξωπραγματικό "Eternal Summer" του Θαλή Παπακωνσταντίνου

Ο ζωγράφος δημιουργεί με ακρυλικά, ρητίνες και λάδια είτε σε καμβά είτε σε γυαλί και συχνά πάνω σε τυπώματα έργων του, διαμορφώνοντας και εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα εικόνα του με περαιτέρω, διαφορετικά στοιχεία.