Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Τα εστιατόρια της Αθήνας γιορτάζουν τον έρωτα με ειδικά μενού

Πού θα γιορτάσετε την φετινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Είτε ψάχνετε γκουρμέ ξενοδοχειακή πολυτέλεια, είτε κάποιο ρομαντικό, πριβέ σποτ, στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα βρείτε τα πιο ενδιαφέροντα μενού για να περάσετε τη μέρα με το άλλο σας μισό.

Μενού και γευστικές ιδέες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Σε φουλ του έρωτα ποντάρουν για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του μήνα τα περισσότερα εστιατόρια της Αθήνας, ετοιμάζοντας ειδικά μενού για ερωτευμένους. Γκουρμέ γεύσεις, ρομαντική πολυτέλεια, αλλά και πιο χαλαρές προτάσεις συνυπάρχουν στο μητροπολιτικό σκηνικό των εστιατορίων, αλλά και των ξενοδοχείων της πόλης που έχουν για την ημέρα και ειδικά πακέτα. Βρείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας.

"Αμπιμπάγιο

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει απαραίτητα στημένες καταστάσεις, υψηλό budget και ιδιαίτερο προγραμματισμό, λίγα καλά και άκρως ρομαντικά υλικά αρκούν για να δέσει η συνταγή. Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας. Που αλλού; στο "Αμπιμπάγιο", το αγαπημένο γευστικό spot του Θησείου που απλώνεται σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης και μας υποδέχεται με σοφιστικέ, cosy ατμόσφαιρα και αύρα καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας που ταιριάζει με το feeling της βραδιάς και προσδίδει μια γλυκιά οικειότητα.

Δείτε τι ετοιμάζει το "Αμπιμπάγιο" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"The Dolli"

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου The Dolli

Αν έχετε ήδη επισκεφτεί το "The Dolli", το νέο εμβληματικό ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel στην οδό Μητροπόλεως, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, που έχει κάνει αίσθηση με τον μοναδικό συνδυασμό τέχνης, αισθητικής, ιστορίας και δημιουργικότητας, θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για ένα Hotel to LOVE! Πόσο μάλλον, όταν το "The Dolli" την εβδομάδα 12-18 Φεβρουαρίου γιορτάζει την αγάπη, με το μήνυμα "KISS" να διαπνέει όλους τους χώρους και τα δωμάτια και οι chefs να προτείνουν exclusive menus.

Δείτε τι ετοιμάζει το "The Dolli" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

The Zillers

The Zillers Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο και την πλατεία Μητρόπολεως στα πιο ατμοσφαρικά της, το κάδρο που συνθέτει η ταράτσα του boutique εστιατοριου της οδού Μητροπόλεως είναι ένα σκηνικό για love story από μόνο του. Τη σαγήνη της εμπειρίας που προσφέρει, όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο η σπάνια γαστρονομική φινέτσα με την οποία κινείται η βραβευμένη κουζίνα.

Δείτε τι ετοιμάζει το The Zillers για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"Εν Αιθρία Athens"

Εν αιθρία Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

14 Φεβρουαρίου, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το "Εν Αιθρία Athens" σάς έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού γεύσεων με δημιουργίες που ξεπερνούν καθε προσδοκία. Η βραδιά συνοδεύεται από τις καταπληκτικές μελωδίες του ταλαντούχου σαξοφωνίστα Γιάννη Μαγουλα. Απολαύστε την ξεχωριστή αυτή εμπειρία με το αγαπημένο σας πρόσωπο και δώστε στην ημέρα την ρομαντική πινελιά που χρειάζεται.

Το μενού (35€/άτομο)

Welcome drink: Σαμπάνια
Ορεκτικά:Titanic / Dirty dancing / Love me if you dare
Σαλάτα: 10 things I hate about you
Κυρίως: Όσα παίρνει ο άνεμος / Shakespeare in love / P.S. I love you
Γλυκά: Pretty woman / Love actually / French kiss

Άστιγγος 13, Θησείο, enaithria.gr |  Κρατήσεις στο 2103253957

Jerry’s the Foodtruck

Jerry’s the Foodtruck Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Όταν βλέπεις ένα κατάστημα Jerry’s, το ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Ανάμεσα στα πιο sweet & trendy σημεία της πόλης εδώ απολαμβάνεις donuts και πραλίνες στην πιο λαχταριστή και πλούσια εκδοχή τους. Η εμπειρία στα Jerry’s δεν αφορά μόνο την εξαιρετική γεύση αλλά και τη διάδραση με το ίδιο το προϊόν καθώς dippings και μοναδικές πραλινοσύριγγες γεμίζουν πραλίνα κάθε μπουκιά. Φέτος, στα "Jerry’s the Foodtruck" γιορτάζουν την αγάπη με Jerry's ValeDonut Day! Το Sweet Box των Jerry’s κάνει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ακόμα πιο ξεχωριστή καθότι αποτελεί το τέλειο δώρο για το άλλο σου μισό. Περιλαμβάνει 4 λαχταριστά Donuts, 4 Jerry’s balls, 2 κουπάκια με πραλίνα για βουτιές και μια τεράστια πραλινοσύριγγα.

Δείτε τι ετοιμάζει το "Jerry’s the Foodtruck" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

Mailo’s

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Mailo’s

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μάς καλεί και φέτος να τη γιορτάσουμε χωρίς αναστολές, με όποιο ταίρι διαλέξουμε, ή ακόμη και single! Η πιο πρωτότυπη ιδέα μάς θέλει να βολτάρουμε στους δρόμους της πόλης, κλείνοντας θέση σε μια ερωτική συναυλία, με jazz ή μελωδικό ηχόχρωμα, μια παράσταση από τις πολλές και ιδιαίτερες που γεμίζουν ερωτισμό τις σκηνές της πόλης ζωντανεύοντας τον φτερωτό θεό σε όλες τις εκδοχές του, κλασικές και σύγχρονες, αλλά και χιουμοριστικά stand up comedy ειδικά για τη μέρα σε μουσικές σκηνές. Φυσικά, δεν λείπουν οι επιλογές για ερωτευμένους και μη στα bar της πόλης με signature κοκτέιλ. Κάπου εκεί ανάμεσα, πριν ή μετά τα θεάματα και τα Valentine’s events η πιο πρωτότυπη πρόταση για γεύμα μάς φέρνει στο αγαπημένο μας Mailo’s spot για να πάρουμε μια χορταστική γεύση από το τι μηχανεύτηκε φέτος το δημιουργικό pasta place για να τιμήσει τον άγιο του έρωτα.

Δείτε τι ετοιμάζει το Mailo’s για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"Matsuhisa Athens"

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Matsuhisa Athens

Σε μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα, το "Matsuhisa Athens" σας προσκαλεί να γιορτάσετε την αγάπη και τον έρωτα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό απόλαυσης και υψηλής γαστρονομίας. Ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef της ζεστής κουζίνας Θωμάς Κουράκος έχουν επιμεληθεί ένα μοναδικό μενού για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου που αναδεικνύει τη φαντασία και τις high-end γεύσεις. Το μενού αλληλεπιδρά δημιουργικά με τα χρώματα του έρωτα, το κόκκινο και το ροζ, προσφέροντας εκλεπτυσμένα πιάτα που θα σας εντυπωσιάσουν.

Δείτε τι ετοιμάζει το "Matsuhisa Athens" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"MON KOOLOOR"

MON KOOLOOR Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Με pop αισθητική, σύγχρονο περιβάλλον και άριστη εξυπηρέτηση που φέρνει το αγαπημένο κουλούρι, και όχι μόνο, σε ακόμη πιο δημιουργικές εκδοχές, την Ημέρα των Ερωτευμένων τα νόστιμα καταστήματα "ΜΟΝ ΚΟΟLOOR" σε καλωσορίζουν, με προσφορές 1+1 ΔΩΡΟ, ειδικά σχεδιασμένες για τις 14/2. Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τα κεράσματα του Αγίου Βαλεντίνου στο έτερο ήμισυ από νωρίς το πρωί!

Δείτε τι ετοιμάζει το "ΜΟΝ ΚΟΟLOOR" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"NEW Hotel"

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου NEW Hotel

"Love is the greatest refreshment in life" έλεγε ο Pablo Picasso και γιορτάζοντας αυτή τη μοναδική πηγή ανανέωσης που μας προσφέρει ο έρωτας, το "NEW Hotel", το εμβληματικό art & design hotel του αθηναϊκού downtown δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τόλμη και φαντασία. Στις 14 Φεβρουαρίου, λοιπόν, το "NEW Hotel" μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε τον έρωτα, με όποια ή όποιον επιθυμούμε, με ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι και πανοραμική θέα στην πόλη από το Art Lounge Rooftop.

Δείτε τι ετοιμάζει το "NEW Hotel" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"Novotel Athens"

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Novotel Athens

Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερη θέα για ένα ρομαντικό δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου από το "NOVagora", το εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο του "Novotel Athens" δίπλα στον κήπο, όπου οι επιλογές του σεφ γράφουν με το δικό τους τρόπο μια ξεχωριστή ιστορία για δύο. Στα φετινά μενού για του Αγίου Βαλεντίνου στο "Novotel Athens" έχουν λάβει σοβαρά υπόψη και τους vegetarian προτείνοντας όχι ένα, άλλα δύο, ειδικά σχεδιασμένα value for money μενού (€60), ένα εκ των οποίων χορτοφαγικό.

Δείτε τι ετοιμάζει το "Novotel Athens" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

Οra by Ettore Botrini

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Οra by Ettore Botrini
© One&Only Aesthesis

Με αφορμή την ημέρα του Aγίου Βαλεντίνου, το "Οne&Only Aesthesis" μεταμορφώνεται για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αντλώντας έμπνευση από τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα της θρυλικής ταινίας "In the mood for love", στήνεται ένα πρωτότυπο σκηνικό με κινηματογραφική προσέγγιση.

Λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι και το Ora by Ettore Botrini αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει το γνωστό ρητό μια τόσο ξεχωριστή ημέρα. Οι επισκέπτες του "Οne&Only Aesthesis" έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια γευστική δοκιμή πέντε πιάτων που συνοδεύονται από την εξαιρετική σαμπάνια Taittinger για το απόλυτο εορταστικό pairing.

Δείτε τι ετοιμάζει το Ora by Ettore Botrini για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"Poseidon Athens Hotel"

Poseidon Athens Hotel Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλετε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στο φουλ, το "Poseidon Athens Hotel", το ανακαινισμένο ξενοδοχείο σε θέση - κλειδί πάνω στην Αττική ακτογραμμή, στην Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, έχει σχεδιάσει ένα μενού που κλέβει τις εντυπώσεις στο εντυπωσιακό roof garden. Must επιλογή για τις ημέρες και τις νύχτες που θέλουμε να αφήσουμε τη ματιά μας να ταξιδέψει στον θαλασσινό ορίζοντα παρέα με γεύσεις που σέβονται και περιποιούνται τον επισκέπτη, το "Poseidon Athens Hotel" έχει δημιουργήσει ειδικά για το δείπνο της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου ένα γευστικό ταξίδι με τα χρώματα, τα αρώματα και τα αφροδισιακά υλικά που απαιτεί η περίσταση.

Δείτε τι ετοιμάζει το "Poseidon Athens Hotel" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

"St. George Lycabettus"

St. George Lycabettus Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Με ένα ξεχωριστό μενού με γεύσεις που γαργαλούν τις αισθήσεις, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά, τα φρούτα, τα αρώματα και, βέβαια, τα χρώματα του πάθους, χωρίς να λείπουν οι επιλογές για εκλεκτή κρεατοφαγία, καλωσορίζει τους ερωτευμένους το εμβληματικό lifestyle hotel της πόλης, το "St. George Lycabettus", που φέτος μάλιστα γιορτάζει τα 50 του χρόνια. Το σκηνικό δεν χρειάζεται συστάσεις με την πόλη και τα ομορφότερα σημεία του ορίζοντα της να απλώνονται μπροστά μας, από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού και το άψογο σέρβις, τις ξεχωριστές γεύσεις και την προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια ατμόσφαιρα να συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα.

Δείτε τι ετοιμάζει το "St. George Lycabettus" για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

Valrhona

Valrhona

Είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη απόλαυση όλων. Διαθέτει γεύση και υφή που λειτουργούν στον ουρανίσκο σαν πραγματικό "χάδι". Συνοδεύει κάθε στιγμή της καθημερινότητας σου, από την πιο μικρή έως την πιο ξεχωριστή. Έχει την ενέργεια & τον χαρακτήρα να αγκαλιάζει τα πρόσωπα που αγαπάς και συνδέεσαι πραγματικά. Και φυσικά δίνει την πιο νόστιμη και ντελικάτη γεύση στα πιάτα σου. Μα φυσικά είναι η σοκολάτα αλλά όχι οπιαδήποτε αλλά… η Valrhona! Με μία ιστορία που "τρέχει" στον χρόνο από το 1922, με αξίες και διατροφική κουλτούρα υψηλή, με την παράδοση να σε ταξιδεύει μα που αλλού, στη Γαλλία και σε μία σοκολάτα που έχει αναδειχθεί σε μία μεγάλη "σχολή" και το γιατί θα το καταλάβεις.

Δείτε τι ετοιμάζει η Valrhona για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

All you need is Love & Wine με το Avantis Estate

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Avantis Estate

Όπως η αγάπη χρειάζεται δύο έτσι και το κρασί Lenga Pink από Avantis Estate που θα επιλέξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου "ταράζει" τα νερά με δύο ξεχωριστές ποικιλίες που θα τις κάνεις δικές σου. All you need is Love & Wine…και είναι ακριβώς έτσι! Γιατί τι περισσότερο επιβάλλει η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από μία ιστορία αγάπης και δύο ποτήρια κρασί; Το οινικό αφήγημα που ξετυλλίγεται είτε σε ένα δείπνο στο εστιατόριο ή στο χώρο σου απαιτεί κάτι ελκυστικό, ρομαντικό μα πάνω από όλα ανατρεπτικό.

Δείτε τι ετοιμάζει το Avantis Estate για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".