Ozark: τέταρτη σεζόν και τελευταία, τμηματικά

Η επιτυχημένη σειρά της Netflix πλησιάζει στο τέλος της, υπόσχεται εντυπωσιακό φινάλε

Εκείνο το "όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν" ιδέα δεν έχουμε ποιός το είπε πρώτος, το μόνο βέβαιο ωστόσο είναι πως για την αγορά των τηλεοπτικών σειρών ισχύει... πέρα ως πέρα - και για το Ozark της Netflix, μία από τις καλύτερες σειρές που φιλοξενεί η δημοφιλής Δικτυακή υπηρεσία, όλα δείχνουν πως ήλθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Μπορεί να μην "ακούστηκε" τόσο όσο άλλες σειρές του αμερικανικού κολοσσού γιατί είναι λιγότερο φαντεζί και κάπως αργή στην εξέλιξή της, περισσότερο ψυχογραφική κι ενδοσκοπική απ' όσο αρέσει στο πλατύ κοινό - τηλεοπτικά ωστόσο παραμένει μια αληθινά ποιοτική παραγωγή σε κάθε της στοιχείο. Δεν είναι τυχαίες οι 17 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy (οι δύο κερδισμένες), οι δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και οι έξι για βραβεία SAG: το Ozark είναι απλώς πολύ καλή τηλεόραση που αξίζει τον χρόνο όλων.

Από μία πλευρά σαφώς κρίμα, λοιπόν, που η επόμενη σεζόν της σειράς θα είναι και η τελευταία. Aπό την άλλη δίνεται τουλάχιστον η ευκαιρία στους παραγωγούς να την ολοκληρώσουν όπως τής αξίζει, με δεκατέσσερα αυτή τη φορά επεισόδια που θα προβληθούν σε δύο επτάδες διαδοχικών μηνών. Ο Chris Mundy επιστρέφει ως σεναριογράφος και υπεύθυνος παραγωγής, με την βοήθεια και στα δύο του Jason Bateman και της Laura Liney, που επιστρέφουν επίσης στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους (ο Bateman επίσης θα σκηνοθετήσει τα πιο πολλά επεισόδια και η Liney αναγνωρίζεται επιτέλους ως εκτελεστική παραγωγός).

Μαζί με τους Bateman και Liney επιστρέφουν και οι Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Charlie Tahan, Lisa Emery και Felix Solis στους δικούς τους ρόλους. H Netflix δεν προσδιόρισε πότε μπορούμε να περιμένουμε την "διπλή" αυτή τελευταία σεζόν του Ozark - και με όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην παραγωγή και προβολή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών είναι δύσκολο ακόμη και γενικό προγραμματισμό να κάνει οποιοσδήποτε - όμως είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε πως οι πιθανότητες να ενταχθεί στην βιβλιοθήκη της διάσημης Δικτυακής υπηρεσίας πριν το 2021 είναι μικρές. Δεν έχει σημασία. Οποτεδήποτε έλθει, ευπρόσδεκτο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ