Η Peacock ξεκινά σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ

Η Δικτυακή υπηρεσία της NBC Universal θα διεκδικήσει μερίδιο από τις Netflix, Disney Plus, Apple TV Plus, HBO Max και άλλες

Με το 2020 να έχει ανατρέψει τα πλάνα πολλών εταιρειών του θεάματος και της ψυχαγωγίας σε πολλαπλά επίπεδα θεωρούσαμε πως η NBC Universal θα καθυστερούσε την είσοδό της στις Δικτυακές υπηρεσίες περιεχομένου, μα... κάναμε λάθος: η Peacock, όπως ονομάζεται η δική της πρόταση, θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 15 Ιουλίου, επιδιώκοντας και αυτή να αποσπάσει ικανό, αξιοπρεπές μερίδιο αγοράς από μία "πίττα" που μοιράζονται ήδη οι Netflix, Disney (με το Disney Plus), Warner (με το HBO Max), Apple (με το Apple TV Plus), Amazon (με το Prime Video), Google (με το YouTube TV) και μικρότερες όπως π.χ. οι Hulu και Vudu.

Η Peacock θα προσφέρει φυσικά πρόσβαση στο υλικό του τηλεοπτικού σταθμού NBC (τηλεοπτικές σειρές όπως τα θρυλικά The Office ή Two and a Half Men για παράδειγμα) και στην ταινιοθήκη της Universal - που περιλαμβάνει φιλμ όπως τα Fast and Furious, τα Jurassic Park ή τα Despicable Me - αλλά κι επιλεγμένο αθλητικό περιεχόμενο από τα NBC Sports, καθώς και υλικό από τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες όπως η Lionsgate ή η Viacom. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, για την ώρα τουλάχιστον, η NBC Universal δεν φαίνεται να έχει πλάνα για την παραγωγή νέου υλικού για την Δικτυακή υπηρεσία της, ειδικά με δεδομένο το γεγονός ότι ακόμη και η Disney αποδέχθηκε την αναγκαιότητά του προκειμένου να προσελκύσει συνδρομητές.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο πάντως χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Peacock εντοπίζεται στο γεγονός πως θα υπάρχει εξ αρχής και δωρεάν "επίπεδο" (tier) χρήσης της, έστω και με περιορισμένο αρχικά περιεχόμενο. Ένα δεύτερο θα προσφέρεται επίσης δωρεάν στους συνδρομητές του παρόχου Comcast (προβάλλοντας όμως και διαφημίσεις στην διάρκεια της θέασης ταινιών και σειρών), ενώ το τρίτο επίπεδο, το αμιγώς εμπορικό για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές, θα έχει κόστος $9.99 σε μηνιαία βάση. Η NBC Universal δεν γνωστοποίησε τις τεχνικές λεπτομέρειες του περιεχομένου που θα προσφέρει, ούτε κάποιο χρονικό πλαίσιο έναρξης λειτουργίας της Peacock σε χώρες πέραν των ΗΠΑ. Παρακολουθούμε τις σχετικές εξελίξεις γύρω (και) από αυτήν την νέα Δικτυακή υπηρεσία και επανερχόμαστε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ