Η μίνι σειρά Watchmen δωρεάν στο HBO

Μόνο γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, θέαση-must στο πλαίσιο του Black Lives Matter

Με το κίνημα Black Lives Matter - που ξέσπασε εκ νέου σε μαζικές διαδηλώσεις λόγω της δολοφονίας του George Floyd από αστυνομικό στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα - σε πλήρη εξέλιξη, πολλές εταιρείες της βιομηχανίας του θεάματος έχουν προσφέρει από τις βιβλιοθήκες τους προωθητικό υλικό για την υποστήριξη και ενημέρωση του κοινού όσον αφορά στον συστημικό, βίαιο ρατσισμό που συνεχίζει να μαστίζει τον έγχρωμο πληθυσμό της χώρας αυτής. Στο διάστημα αυτό έχουν προσφερθεί πολλές ενδιαφέρουσες σειρές, ταινίες και ντοκυμαντέρ, όμως το HBO καθιστά σε όλους διαθέσιμη για θέαση μία από τις καλύτερες πρόσφατες σειρές της και μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών ανεξαρτήτως είδους: το Watchmen του Damon Lindelof.

Πρόκειται για μία δημιουργία που βασίζεται στη πασίγνωστη, εμβληματική ομώνυμη σειρά από κόμικ των Alan Moore και Dave Gibbons, αξιοποιώντας πολλούς από εκείνους τους χαρακτήρες και την γενική υπόθεση αλλά αναπτύσσοντας δικό της, σύγχρονο σενάριο που ολοκληρώνεται σε εννέα επεισόδια. Στην διάρκειά τους η μίνι-σειρά του HBO θίγει - ανάμεσα στα άλλα - το πρόβλημα του ρατσισμού, τον τρόπο με τον οποίο "ριζώνει" στις κοινωνίες και γίνεται τμήμα τους ακόμη κι αν περιτέχνως αποκρύπτεται, καθώς και τις αναπόφευκτες συνέπειες των καταστάσεων που μπορούν να προκύψουν από όλα αυτά όταν μεμονωμένα περιστατικά την αποκαλύπτουν.

Η σειρά εμπεριέχει βεβαίως πολλά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, όμως η ψυχογραφία των ατόμων και των τοπικών κοινωνιών που γίνεται στο πλαίσιό της και η σκιαγράφηση ενός ρατσιστικού συστήματος που λειτουργεί συνομωτικά με ατιμωρησία, έχουν σαφείς και ακριβείς αναφορές στην την σημερινή πραγματικότητα των ΗΠΑ και με την μεταφορά τους δεν αποτυγχάνουν να προβληματίσουν. Πρόκειται, άλλωστε, για μία από τις πλέον ποιοτικές παραγωγές του HBO στην ιστορία του, με εξαιρετικό καστ, πολύ καλή σκηνοθεσία και υπέροχη μουσική. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει το Watchmen εντελώς δωρεάν εδώ (ζητείται μόνο ένα e-mail και ημερομηνία γέννησης καθώς έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλο για άνω των 18 ετών) για τις επόμενες 48 ώρες. Κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας μίας ώρας περίπου. Κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ