Ελλάδα: οι δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές μέσω streaming

Από όλες τις υπηρεσίες που λειτουργούν στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου της JustWatch

Η αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας στην χώρα μας είναι πλέον ωριμότερη από ποτέ με την διάθεση και του Disney Plus στους Έλληνες καταναλωτές πριν από λίγες μέρες: οι επιλογές που έχουν πλέον όσον αφορά στην θέαση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών είναι πολλές από το υλικό που προσφέρει κάθε μήνα το Netflix, το Amazon Prime Video, το AppleTV Plus, το Mubi και τώρα η υπηρεσία της Disney. Για την ακρίβεια οι επιλογές αυτές... έχουν αρχίσει να είναι τόσες πολλές, που οι Έλληνες τηλεθεατές χρειάζονται πλέον έναν τρόπο να αξιολογούν τί τους ενδιαφέρει περισσότερο να παρακολουθήσουν από όλες τις νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που προσφέρουν οι πέντε παραπάνω υπηρεσίες, καθώς και τις αντίστοιχες που ενοικιάζονται ή πωλούνται απευθείας από Δικτυακά καταστήματα όπως το iTunes Store ή το Google Play.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά η γνωστή υπηρεσία JustWatch: αυτή συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλες τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που γίνονται διαθέσιμες από όλες τις παραπάνω Δικτυακές υπηρεσίες, παραθέτει όλες τις σχετικές πληροφορίες γι' αυτές και τις ταξινομεί με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να ανακαλύψει περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει να παρακολουθήσει. Η δημιουργία προφίλ στην υπηρεσία είναι δωρεάν και δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να έχει διαθέσιμη online την δική του watchlist που μπορεί να κρατά ενήμερη γρήγορα και εύκολα. Καθώς την JustWatch αξιοποιούν πάρα πολλοί χρήστες του Web, ο επισκέπτης λαμβάνει και προτάσεις για ταινίες ή σειρές που ενδέχεται να τον ενδιαφέρουν βάσει των όσων ο ίδιος αναζητά πληροφορίες, παρακολουθεί ή αποθηκεύει στην watchlist του.

Βάσει των στοιχείων αυτών που έχει στην διάθεσή του το JustWatch, οι δημοφιλέστερες ταινίες Δικτυακής διανομής στην χώρα μας για τον μήνα Ιούνιο που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι οι παρακάτω:


Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές Δικτυακής διανομής στην Ελλάδα για τον μήνα Ιούνιο είναι οι ακόλουθες:


Η άμεση επίδραση του Disney Plus και στα δύο Top Ten είναι βέβαια ολοφάνερη, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία της Disney ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου. Αν και τα στοιχεία του JustWatch προφανώς είναι "ανεπίσημα" με την έννοια πως δεν στηρίζονται σε επίσημα στατιστικά θέασης των Netflix, Disney, Amazon, Apple και Mubi - αφού πολύ απλά... καμία τους δεν προσφέρει τέτοια σε κανέναν - παραμένουν ενδεικτικά, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώνουμε (και να σχολιάζουμε) πώς διαμορφώνονται κάθε μήνα. Για να δούμε... τί θα βλέπουμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ