Disney Plus: σταθερά εντυπωσιακή άνοδος συνδρομητών

Η Disney σκοπεύει να προσφέρει και τέταρτη Δικτυακή υπηρεσία περιεχομένου την επόμενη χρονιά

"Η απώλεια του ενός μπορεί να είναι το κέρδος κάποιου άλλου", λένε οι Σάξονες, και στην περίπτωση της αναταραχής που έχει φέρει ο COVID-19 στην ομαλή ροή των προβολών νέων ταινιών στα σινεμά, αυτό δείχνει να ισχύει... 100%: ενώ οι παραδοσιακές κινηματογραφικές έχουν χάσει ήδη δισεκατομμύρια δολάρια με καμία προοπτική να εξισορροπηθεί η απώλεια με κάποιο τρόπο ως το τέλος του έτους, οι αντίστοιχες Δικτυακές υπηρεσίες ψυχαγωγικού περιεχομένου έχουν γνωρίσει άνοδο που σε καμία περίπτωση δεν θα σημείωναν "σε κανονικές συνθήκες". Η Disney, δε, "βιώνει"... και τα δύο μαζί: χρειάστηκε να αναβάλλει ή και ματαιώσει προβολές μεγάλων ταινιών της στις αίθουσες, αλλά το Disney Plus... "τρέχει με χίλια"!

Πράγματι: ενώ μόλις στις αρχές Απριλίου καταγράφαμε 50 εκατομμύρια συνδρομητές στην Δικτυακή υπηρεσία περιεχομένου του αμερικανικού κολοσσού, στο μεσοδιάστημα προστέθηκαν ακόμη 10.5 εκατομμύρια συνδρομητές (!), παρά την μη προσθήκη μεγάλων αποκλειστικών παραγωγών στην βιβλιοθήκη της τύπου π.χ. The Mandalorian. Παρεμπιπτόντως, αυτή η συνδρομητική βάση των 60 εκατομμυρίων καταναλωτών ήταν ο αρχικός στόχος του Disney Plus για την πρώτη πενταετία (!!!) λειτουργίας του, καταμαρτυρώντας πως κανείς δεν μπορεί εν τέλει να προβλέψει ούτε καν με σχετική ακρίβεια τις εξελίξεις στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας. Ο στόχος αυτός κατακτήθηκε μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες, έστω και με την παράμετρο της πανδημίας ως... βοηθητική στην όλη "εξίσωση".

Έχοντας προφανώς ενθαρρυνθεί από αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων, η Disney ανακοίνωσε πως θα προσθέσει το 2021 και μία ακόμη Δικτυακή υπηρεσία διανομής περιεχομένου στις υφιστάμενες Disney Plus, Hulu και ESPN Plus. Αυτή θα φέρει την ονομασία Star, η οποία ανήκει στην Disney μετά από την μεγάλη εξαγορά της Fox που ολοκληρώθηκε πέρυσι, και θα προσφέρει "ψυχαγωγία γενικού περιεχομένου". Θα αντλεί, δε, υλικό τηλεοπτικών σειρών και ταινιών από τα ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios και Searchlight και την τεράστια υπάρχουσα βιβλιοθήκη αυτών. Φήμες θέλουν την Disney να προσφέρει σε πολλές χώρες συνδυαστικά τα Star και Disney Plus με ενιαία τιμή. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ