Netflix: σειρές και ταινίες με κάθε πιθανό τρόπο

Ποιά είδη συσκευών προσφέρουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας και ποιές προτείνουμε για αγορά;

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Netflix Week έχουμε ήδη δώσει μία γενική εικόνα της πορείας και της θέσης που έχει η δημοφιλέστερη Δικτυακή υπηρεσία διανομής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στην αγορά - έχουμε επίσης καταθέσει και τις πρακτικές μας εντυπώσεις από τη χρήση της με διαφόρων ειδών συσκευές. Το συγκεκριμένο θέμα, αυτό των συσκευών, αξίζει μια ματιά περισσότερο προσεκτική, καθώς διαφορετικές κατηγορίες τους προσφέρουν διαφορετική εμπειρία θέασης και δυνατότητες. Μετά από τη σχετική έρευνα αγοράς, άλλωστε, μπορούμε να κάνουμε και προτάσεις για τις συσκευές κάθε κατηγορίας που θεωρούμε πως προσφέρουν το περιεχόμενο της Netflix με τρόπο ποιοτικό.

Συνοπτικά, πρόσβαση στις ταινίες και σειρές της αμερικανικής υπηρεσίας μπορεί να έχει κανείς με Η/Υ όλων των ειδών, με smartphones και tablets, με οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας όπως τα PlayStation και Xbox, καθώς και με media/disc player κατάλληλα εξοπλισμένα. Οι συσκευές αυτές είναι πολλές σε αριθμό και ποικιλία, ξεχωρίσαμε ωστόσο τις παρακάτω τόσο για την προσέγγιση που κάθε φορά αντιπροσωπεύουν, όσο και για τον δείκτη αξίας/κόστους που στις πιο πολλές περιπτώσεις τις χαρακτηρίζει. Φυσικά εμείς τις έχουμε ξεχωρίσει με "αφορμή" μόνο την Netflix και την πρόσβαση στο υλικό της - εννοείται πως δεν παύουν να είναι και ευρύτερα αξιοποιήσιμες σε όλων των ειδών τα σενάρια χρήσης. Για να δούμε τις προτάσεις μας μία-μία, λοιπόν!


Google Chromecast 2
Ο φθηνότερος τρόπος για να έχει κανείς το υλικό της Netflix στην μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού είναι αυτός... γιατί κατά βάση προϋποθέτει πως υπάρχει τουλάχιστον ένα PC, smartphone ή tablet στο σπίτι που θα "στείλει" στο Chromecast 2 οποιαδήποτε ταινία ή σειρά μέσω Wi-Fi. Η ποιότητα της αναπαραγωγής είναι πολύ καλή και η πληθώρα των apps και των πηγών περιεχομένου που το νέο περιφερειακό της Google υποστηρίζει είναι εντυπωσιακή. Για τα όσα προσφέρει (που είναι πολύ περισσότερα από την απλή διοχέτευση εικόνας και ήχου από την Netflix σε τηλεοράσεις), σε αυτήν την τιμή, αληθινή... κλοπή!




Apple TV (2015)
Σημαντικά ακριβότερο από ένα Chromecast, βέβαια, όμως το media player της Apple φέρνει στο προσκήνιο τη χρήση apps α λα iPhone/iPad, στο σαλόνι - με ό,τι αυτό σημαίνει για την ποικιλία και την ποιότητά τους. Μιλώντας συγκεκριμένα για το app της Netflix, αυτό προσφέρει το ίδιο ακριβώς περιβάλλον λειτουργίας με π.χ. τα PC μέσω browser, υποστηρίζει όμως φωνητικές εντολές της Siri κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής, ενώ η οπτικοακουστική ποιότητα (σε ανάλυση 1080 γραμμών και εξακάναλο ήχο) είναι υψηλή. Για τα apps γενικότερα θα αγόραζε κανείς το νέο Apple TV βέβαια - και για να αξιοποιήσει τη βιβλιοθήκη που διατηρεί στο iTunes - όμως η Netflix είναι ένας ακόμη... πολύ καλός λόγος!



nVidia Shield Tablet K1
Με κάποια χρήματα παραπάνω από το νέο Apple TV αγοράζει κανείς ένα από τα λίγα tablet που στηρίζονται σε Android αλλά προσφέρουν το περιεχόμενο της Netflix σε πλήρη ανάλυση υψηλής ευκρίνειας. To Shield όχι μόνο προσφέρει πολύ καλή οθόνη και εξαιρετικής απόδοσης ηχεία - άκρως εκτιμητέα στην θέαση ταινιών και σειρών - σε συμπαγές μέγεθος και μικρό βάρος, αλλά εσωκλείει και επεξεργαστική δύναμη αρκετή για τα περισσότερα κορυφαία και απαιτητικά games του Google Play. Ένα από τα αληθινά ξεχωριστά "μικρά" tablet για ψυχαγωγική χρήση, σε πολύ καλή τιμή αναλογικά με τις προδιαγραφές του.



Lenovo Miix 3
Διαθέτοντας, πάντως, χρηματικό ποσό όχι ιδιαίτερα υψηλότερο, μπορεί να αποκτήσει κανείς ένα από τα πλέον "τίμια" υβριδικά PC (tablet που συνοδεύεται από αποσπώμενο πληκτρολόγιο) με Windows 10 αυτή τη στιγμή. Το Lenovo αυτό δεν έχει εντυπωσιακές τεχνικές προδιαγραφές μεν, αλλά αυτές είναι υπεραρκετές για θέαση του υλικού της Netflix σε πλήρη υψηλή ευκρίνεια, αλλά και τη χρήση ως laptop για τα "απλά και καθημερινά". Η οθόνη των 10 ιντσών είναι ποιοτική και επαρκής, η διασύνδεση με το Internet γρήγορη κι ο αποθηκευτικός του χώρος επακτάσιμος. Το μονοφωνικό του ηχείο δεν... συνταράζει ακριβώς με την απόδοσή του αλλά, σε αυτήν την τιμή, ε, δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα, μα όλα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ