Netflix: σειρές και ταινίες με κάθε πιθανό τρόπο

Ποιά είδη συσκευών προσφέρουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας και ποιές προτείνουμε για αγορά;

PlayStation4
Το σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης της Sony δεν χρειάζεται... συστάσεις βέβαια - και όποιος/όποια σκέπτεται να το αγοράσει το πιο πιθανό είναι να το κάνει περισσότερο για τα games του και την θελκτική συνδρομή PS Plus και λιγότερο για θέαση του υλικού της Netflix - όμως το σχετικό app για το PS4 είναι πολύ καλό και προσφέρει οπτικοακουστική ποιότητα άκρως ικανοποιητική (πλήρης υψηλή ευκρίνεια και εξακάναλος ήχος). Το γραφικό περιβάλλον λειτουργίας του είναι όμοιο με αυτό π.χ. των PC ή του Apple TV, αλλά κατά τι ταχύτερο. Στα συν και η χρήση των iPhone, iPad ή συσκευών Android που υπάγονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με το PS4, ως τηλεχειριστηρίων κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.



Xbox One
Όπως και στην περίπτωση του PS4, το Xbox One το πιθανότερο είναι να μην αγοραστεί επί τούτου για θέαση των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών της Netflix - όμως από τη στιγμή που το σχετικό app για το σύστημα της Microsoft προσφέρεται δωρεάν, και δεν απαιτεί πια συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live Gold για να αξιοποιηθεί, είναι άξιο αναφοράς. Και αυτό προσφέρει ποιοτική αναπαραγωγή του υλικού της Netflix - 1080 γραμμές, εξακάναλος ήχος - αν και είναι... τραγικά ειρωνικό το γεγονός ότι η νεότερη έκδοση του app είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτήν άλλων συσκευών, ενώ η παλαιότερη αξιοποιούσε το Xbox One περισσότερο (π.χ. δυνατότητα παράθεσης δύο παραθύρων με τη λειτουργία "Snap").



Sony BDP-S6500
Για τον κόσμο, πάντως, που ενδιαφέρεται για ταινίες από DVD/Blu-ray και άλλα φιλμ ή σειρές από την Netflix, δεν υπάρχει λόγος για την καταβολή πιο πολλών χρημάτων από αυτά που ζητά το λιλιπούτειο αλλά ικανό αυτό player της Sony. Το σχετικό app δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτά που περιμένει κανείς - χαρακτηρίζεται από το ίδιο ομοιογενές γραφικό περιβάλλον και η πλοήγηση σε αυτό δεν αποπνέει την ίδια αίσθηση της ταχύτητας με την αντίστοιχη π.χ. ενός PS4 - αλλά δεν προσφέρει και τίποτε λιγότερο. Ως δισκοπαικτικό με πολύ γρήγορη σύνδεση Wi-Fi το έχουμε συστήσει για αγορά και άλλοτε, για τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το υλικό της Netflix, ένα παραπάνω... επιχείρημα!



Acer Aspire V3-371-345S
Όσοι και όσες, άλλωστε, σκέφτονταν ούτως ή άλλως να αγοράσουν ένα laptop για γενική χρήση και έχουν περισσότερες απαιτήσεις από αυτές που καλύπτει το προαναφερθέν Lenovo Miix 3, υπάρχουν αντιπροτάσεις όπως αυτό το Aspire: όχι αφής μα μεγαλύτερη οθόνη, ταχύτερος επεξεργαστής, περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, επεκτάσιμη μνήμη λειτουργίας, ικανότερα ηχεία αλλά και πάλι περιορισμένο σχετικά βάρος και όγκος. Ο φορητός της Acer στηρίζεται σε Windows 10, πράγμα που σημαίνει πως με τον browser της Microsoft, τον Edge, μπορεί να απολαύσει κανείς full screen και σε full ποιότητα το υλικό της Netflix. Και να κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα με αυτό το ικανό PC, φυσικά!



Philips 40PFH5500
Τηλεοράσεις τύπου Smart TV με πρόσβαση στο περιεχόμενο της Netflix υπάρχουν πολλές, αυτή ωστόσο είναι η φθηνότερη που μπορούμε να προτείνουμε... "με το χέρι στην καρδιά": επειδή στηρίζεται στο "κανονικό" Android 5.1, το σχετικό app είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, χωρίς εκπλήξεις αλλά και χωρίς αδυναμίες. Η διαγώνιος και τα ηχεία της συγκεκριμένης Philips δεν... συναρπάζουν ίσως, αλλά η ποιότητα εικόνας της είναι ανώτερη από αυτήν που υποννοεί το κόστος της (το ίδιο ισχύει και για την ασύρματη σύνδεσή της με το Internet). Εισαγωγική μεν, απόλυτα κατάλληλη για... Netflix-μαραθώνιους, δε!




Sony 43W755
Μερικά χρήματα παραπάνω, ωστόσο, δεν αγοράζουν μόνο... τρεις ίντσες διαγωνίου περισσότερες, αλλά και αισθητά καλύτερη ποιότητα εικόνας, περισσότερα extras και κατά τι ικανότερα ηχεία. Η συγκεκριμένη Sony στηρίζεται επίσης σε Android 5.0 (αξιοποιεί δηλαδή στην ουσία το ίδιο app με αυτό της Philips για πρόσβαση στο περιεχόμενο της Netflix) όμως το προηγμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας που εξελίσσουν εδώ και πολλά χρόνια οι Ιάπωνες μπορεί να "κάνει τη διαφορά" (ειδικά σε παλαιότερες ταινίες). Στα συν και η απευθείας επικοινωνία με smartphones και tablets, όπως και η χρήση τους ως τηλεκοντρόλ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ