Netflix: οι πρακτικές μας εντυπώσεις

Με όλες τις συσκευές, σε γκάμα περιεχομένου, σε κάθε ποιότητα απεικόνισης

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Netflix Week έχουμε ήδη αναφέρει πως από την ημέρα έναρξης λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής στη χώρα μας... "γράψαμε" πολλές ώρες θέασης - τόσο με τηλεοπτικές σειρές όσο και με ταινίες - προκειμένου να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα του τί προσφέρει. Και πώς. Φροντίσαμε, δε, να το κάνουμε με όλους τους τρόπους που μπορούσαμε να σκεφτούμε, ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σενάρια χρήσης για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό συγκεκριμένα. Ποιές είναι, λοιπόν, οι συνολικές μας εντυπώσεις μετά από έναν μήνα ασταμάτητου... Netflixing;

Πρώτον, στα... εύκολα, τα τεχνικά: η Netflix προσφέρει την με διαφορά περισσότερο απροβλημάτιστη εμπειρία θέασης σε σχέση με άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες - και, σημαντικό, έχει φροντίσει ώστε τόσο τα apps που η ίδια έχει σχεδιάσει για πρόσβαση στο υλικό της, όσο και τα apps που έχουν αναπτύξει άλλοι κατασκευαστές για τις συσκευές τους να προσφέρουν όλα το ίδιο (μέσες άκρες) περιβάλλον και συλλογιστική χρήσης. Δεν είναι όλα τα apps ικανά για το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, όμως, καθώς υπόκεινται στους περιορισμούς των συσκευών που τα φιλοξενούν (και σε κάποιες "ασφαλιστικές δικλείδες" που έχει θέσει η ίδια η Netflix). Συν τοις άλλοις, στην ποιότητα της εικόνας ρόλο παίζει και η Δικτυακή σύνδεση του εκάστοτε χρήστη, ασχέτως του "επιπέδου" συνδρομής που έχει επιλέξει.

Συγκεκριμένα: παρακολουθήσαμε σειρές και ταινίες σε PC - τόσο desktop όσο και laptop, τόσο μέσα σε browser όσο και στο σχετικό app των Windows 10 - και η ποιότητα της εικόνας και του ήχου μάς ικανοποίησε... σε γενικές γραμμές. Ούτε η μία ούτε η άλλη πλησιάζει την κορυφαία των Blu-ray (ούτε κατά διάνοια), ενώ έχουμε την αίσθηση πως καλύτερα δείγματα έχουμε κατά καιρούς συναντήσει και στο iTunes της Apple. Όμως οπτικοακουστικά οι πιο πολλές ταινίες και σειρές, ειδικά οι νεότερες, είναι αποδεκτές και ενίοτε πολύ καλές. Σε περιβάλλον PC οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν, άλλωστε, "με το χέρι" και κάποιες επιλογές ώστε να έχουν τη μέγιστη ποιότητα εικόνας/ήχου που προσφέρεται από τον τύπο μετάδοσης που υποστηρίζουν (τόσο αυτά όσο και το "επίπεδο" συνδρομής στην Netflix).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ